Mediterrané’s Corner

Gepost op September 24, 2005 door

Wat vroeger Millie’s Corner was, is tegenwoordig Mediterrané’s Corner. Millie’s geest waart hier echter nog steeds rond, want je kunt nog altijd Surinaams afhalen. Maar geheel in de spirit van de Amsterdamsestraatweg is men tegenwoordig op de halaltoer gegaan. Dat bekent in ieder geval geen varkensvlees en da’s eigenlijk best oké.

Mediterrané’s Corner is een combinatie van een snackbar, een pizzeria en een Indonesische afhaaltoko. Zo staan er magnetrons, twee kleine pizzaovens en een grote glazen uitstalkraam met allerlei lekker uitziende nasi-, bami- en rotigerechten. De bediening is alleraardigst en correct en er is genoeg ruimte om te wachten als het druk is. Ik was er redelijk vroeg dus werd ik snel geholpen.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de uitbreiding van het assortiment mediterraan. Omwille van het multiculti elan van de buurt besloot ik derhalve een Surinaams-mediterrane combi te nemen. Als voorafje nam ik telo met bakkeljauw (telo is gebakken cassave, een soort van zoete aardappel) en als hoofdgerecht nam ik gevulde pompoen (met vijf verschillende paddestoelen, brie, pijnboompitten en groenten). Als drank besloot ik drie verschillende blikjes mierzoete tropische Fernandes te nemen. Hoe multiculti kun je zijn?

De telo (in de vorm van grote Vlaamse patatten) was lekker, maar de bakkeljauw viel een beetje tegen en was taai. De combinatie van de cassave en de bakkeljauw was wel weer heerlijk. Maar mijn hoofdgerecht was de bom: een grote rijpe halve pompoen waar in het gat van de pitten de paddosaus, de brie en de pijnboompitten lagen. Vooral de paddosaus was erg lekker. De saus combineerde bovendien goed met de pompoen (die ook al lekker was).

De prijs van dit alles viel me een beetje tegen: ik was ruim 16 euro kwijt. De porties waren groot en ik had er meer dan genoeg aan, maar toch… Ik ben bang dat ik door de prijs niet snel meer terug zal gaan. Dat is jammer, want de gevulde pompoen maakt me nieuwsgierig naar de andere mediterrane gerechten.

Smaak: 7
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.