Kantine Werklust

Gepost op September 21, 2005 door

Kunst. Marokkanen. Integratie. Conceptmakers met projecten. Het lijkt goddomme wel tien jaar geleden. Het gebouw van de Sociale Dienst aan de Oudenoord was zo’n gezellig tweede huis voor velen dat ze er, nadat de ijverige ambtenaren het pand hadden verlaten, maar ingetrokken zijn. Voormalig Sophie’s Palace stopte het vol met zwartgeklede en –behaarde echte Kunstenaars, die daar enorm Kunst maken waaronder een Concept zijnde het Marokkaans-Nederlands restaurant Kantine Werklust.

Daar moet je bij zijn, dus op zondagavond de Wedstrijden, de Wedstrijden gelaten en op naar de Oudenoord. Ingang is ’s avonds niet aan de voorkant, maar van achteren, waardoor ook eens de vrolijke buitenkant van de Gamma kan worden bewonderd. De Kantine is gevestigd in de voormalige ambtenarenkantine op de tweede verdieping, en het ziet er fraai uit. Geheel in Neder-Marokkaanse stijl met delftsblauwe tegeltjes boven loungy Marokbanken, tafels voor groepen en voor groepjes. Goeie bediening! Met Lonsdale-shirtjes aan!

Wat hebben ze? Veel drank, van Caipirinhas tot jonge klare, dus dat zit wel goed. Een kaart die links Nederlandse gerechten biedt en rechts telkens een Marokkaans broertje. Dus brandnetelkaaskroketjes versus geitenkaasbriouats, Zeeuwse mosselen versus Marokkaanse mosselen, lamskoteletjes versus tajine met lam, enzovoort. Leuk! Ik had brandnetelkaaskroketjes en tajine met lam (met frieten en mayo!), mijn lief had gebakken sardientjes en een kefte-spies met couscous (en zeer Hollandse kropsla met hardgekookt ei). Na: koffie met baklava en Verkade-chocolade. Flesje lekkere rode huiswijn. Kost: 58 euri.

Zijn we nu geïntegreerd? Nee, of het moet zijn met de klandizie van Kunstzinnige zwarthemden die de kantine bevolkten, maar we hebben wel lekker gegeten!

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 7
Bediening: 8
Concept: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.