Broadway

Gepost op June 20, 2005 door

Eurogames, MidZomerGrachtfestival en de zon: Utrecht was een heerlijke stad om in te chillen dit weekend. Ik kreeg bezoek van een vriend uit Breda en dat betekent al gauw de Dom beklimmen of tenminste aan de gracht eten. Dat laatste dan maar. Omdat mijn disgenoot niet van apartig eten houdt (wat is er mis met aardappelen, vlees en groenten), gingen we naar American Steakhouse Broadway. In deze tent ben ik pakweg dertien jaar geleden voor het eerst uit eten geweest.

Net voordat ik mijn vriend ophaal van het station, loop ik langs Broadway om een plekje te reserveren voor later. Ik krijg echter te horen dat reserveren niet mogelijk is voor de plekken buiten. Jammer, dan maar vroeg erheen. We doen eerst een drankje in De Bastaard en lopen dan langs Broadway. Het is iets voor vijven, maar er zit nog niemand. De overkant van de gracht is wel al helemaal vol. Dat komt omdat de zon op die kant schijnt en niet op de kant van Broadway. We shoppen nog verder en als we drie kwartier later terugkomen, is er nog maar net een plekje te vinden.

Het is te vroeg om te eten, dus zeggen we een aantal keer tegen de serveerster dat we nog geen keus hebben kunnen maken. Ze is oplettend in deze drukte en dat is een pluspunt. Na een kwartier of drie bestellen we. Ik neem de zoet gemarineerde babyribs (€ 9,75) en mijn disgenoot de Chicken George – Grilled Chicken Filet (€ 9,75). We nemen geen voorgerecht, want een hoofdgerecht is al erg veel in deze tent. En je krijgt er sowieso brood bij met soort van aiolie en kruidenboter. Het brood is zit lekker vol zaden en smaakt vers. De kruidenboter en aiolie (of wat er voor door moet gaan) gaan wel. De zon smelt ze al snel en er zit niet veel smaak aan. Hollandse derrie is het een beetje.

De hoofdgerechten. In dertien jaar is er niets veranderd aan de babyribs. En dat is goed, want waarom iets wijzigen als het al knallen is? Je krijgt drie stuks grote spareribsracks (of hoe heten die dingen) en de zoete marinade (vermoedelijk met veel honing) druipt er vanaf. Het vlees is mals en wordt lekker heet geserveerd. Bij je eten kun je kiezen voor friet dan wel een gepofte aardappel. Ik kies voor friet en mayo. De friet is lekker knapperig en de mayo is standaard.

Het gerecht van mijn disgenoot is vooral romig. De kip is gegrild en dat veroorzaakt net het beetje smaak dat kip vaak mist. Er zitten nog wat champignons bij en wat romige witte saus. Weinig spannend, maar wel lekker. En in het geval van mijn disgenoot is ‘weinig spannend’ een goed gegeven, gezien zijn aversie tegen kruiden. Hij neemt nog een Fats Domino Chocolate Mousse((€ 4,75) na en ik een koffie verkeerd. Zijn chocolate mousse gaat vergezeld van meer slagroom dan mousse. Het is aan u om te zeggen of dat een voor- of een nadeel is. Ik neem een hapje van de mousse en de slagroom en ben aangenaam verrast over het eerste. Er is goede chocola gebruikt voor de mousse en ik vermoed zelfs echte room. Respect!

Ik pak nu het bonnetje er even bij (€ 47,50). Volgens mij is daar een roseetje teveel op afgerekend. De karafjes water zijn gratis, maar er staat ook wat rode wijn op die ik me niet kan herinneren. Apartig, maar mijn eigen schuld. Had ik maar beter op moeten letten. Het devies is dus: opletten wanneer druk, maar een ideale tent om vleesetende familieleden die niet van apartig houden mee naar toe te nemen.

Ambiance: 8
Smaak: 8
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 8
Minpunt: fouten op de rekening

Reacties (4)

 

 1. Oxysept says:

  Was hier gisteren weer eens… Voor het eerst in zeven jaar, denk ik. De babyribs kosten inmiddels 15,50 euro ipv 9,75, maar smaken nog steeds prima.
  De derrie die ze over de salade gooien moet je maar als couleur locale beschouwen, evenals de brandplekken die de rode wijn achterlaat in je maag…
  Maar de bediening, daar kan menig tent in het hoger mikkende segment nog een voorbeeld aan nemen.
  Tot over zeven jaar, bij leven en welzijn!

 2. Boris says:

  Goede tip, de spareribs van Broadway zijn goed te pruimen. Efficiente bediening inderdaad. Maak van de honing maar stroop, dat komt dichter in de buurt van de smaak.

 3. Oxysept says:

  Een jaartje vroeger dan beloofd was ik vorig weekend weer in Broadway. De inrichting is verluxt zonder dat je je er ongemakkelijk bij voelt, de bediening is nog steeds vlot & aardig en de spare-ribs smaakten beter dan ooit. Prijs van de babyribs is inmiddels 19 euro, dat dan weer wel. De dressing krijg je tegenwoordig apart, dus dat scheelt ook weer. Ik ga mijn bezoekfrequentie verhogen tot eens per jaar!

 4. Oxysept says:

  Wel even opletten als je mensen van buiten de Randstad meeneemt: volgens mijn jonge disgenoot uit de Drentse provincie D. was de grote portie spare-ribs in Broadway even groot als de kleine portie in steakhouse Boschzicht in het Echtense dorpje D. Dat u het weet.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.