Rosa’s Kitchen

Gepost op May 9, 2005 door

Voor nieuwe en hippe Utrechtse horecaconcepten hoef je tegenwoordig niet meer in het centrum te zijn, ontdekte ik gisteren. Verscholen in de groene en rustige buitenwijk Oog in Al is aan de Everard Meijsterlaan sinds kort Rosa’s Kitchen gevestigd. Je moet maar net weten waar het zit, want de Everard Meijsterlaan is niet echt een plek waar je zomaar langs loopt. Daarom ben ik ook zeer benieuwd hoe lang Rosa’s Kitchen het zal volhouden.

Rosa’s Kitchen is een relaxte tent waar je tapas, gebak en ijs kunt eten. Vreemd klinkende combinatie wellicht, maar ik denk dat ze voor zo’n brede opzet hebben gekozen omdat de lokatie niet echt top is. Hoe meer soorten eten en drinken, hoe meer kans op overleven, moeten ze hebben gedacht.

De inrichting is redelijk strak, in de koeleuren wit en rood. Er is plek voor ongeveer twintig mensen om te zitten aan kleine tafeltjes – Rosa’s is dus niet al te groot. In de vitrine liggen diverse zeer lekker uitziende gerechten uitgestald. Verder is er nog een kast waarin allerlei liflafjesproducten zoals olijfolie en sauzen staan uitgestald die je kunt kopen om thuis mee aan de slag te gaan. Op de achtergrond klonk lekker obscure Braziliaanse en jazzy retromuziek.

De lunch- en dinerkaarten (ik was er rond lunchtijd) bevatten voornamelijk mediterrane en Aziatische broodjes en gerechten. Helaas was de Oosterse kipsalade op, dus koos ik een ciabatta met tonijnsalade. J. had een warm Waldkornbroodje caprese (tomaat, mozzarella en groene pesto). Beide werden geserveerd op een bordje met rucola en dressing. De tonijnsalade was lekker zurig en overduidelijk zelfgemaakt, merkte ik aan de verse ingredienten (onder andere stukjes paprika en kappertjes). J. was zo snel met het oppeuzelen van haar Waldkornbroodje caprese dat er zelfs geen stukje meer over was voor mij, waaruit ik opmaakte dat ook haar broodje erg lekker was.

We hebben welgeteld vier man personeel ontdekt op zes gasten – ze zijn dus voorbereid op succes. Ik moet ook zeggen dat de bediening goed en relaxed was. Het totaal kostte ons iets van 16 euro, inclusief twee cola, twee cappuccino’s en een karnemelk. Rosa’s is dus ook nog eens betaalbaar. Wat mij betreft had Rosa’s overigens wel in het centrum gevestigd mogen zijn, maar toch adviseer ik eenieder die wel eens in de buurt van Oog in Al komt (of er zelfs woont) er beslist eens langs te gaan.

Ambiance: 7
Smaak: 7
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 7

Reacties (1)

 

  1. Anonymous says:

    Lees het hele blog, pretty good

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.