Harem (de döner-oorlog)

Gepost op May 1, 2005 door

Zoals ik al heb geschreven in mijn stukje over Baba, is het tegenwoordig populair om döner te gaan eten op de Amsterdamsestraatweg. Afgelopen zaterdag (koninginnenacht) was het niet anders. Ik was naar een leuk feestje geweest in expositieruimte Moira. Jammer dat het feest halverwege de nacht enigszins werd verstierd door dj Spendex van het welbekende Supernatural. Het was weer eens een komen en gaan van etnische instrumenten, zoiets als the golden house sound of panflute and trombones.

Het was desalniettemin erg gezellig in de Moira en de alcohol vloeide rijkelijk. Na afloop had ik door de stevige inname een behoorlijke zucht naar iets vettigs. Lang leve de Amsterdamsestraatweg op zulke momenten! Overdag en ook ‘s nachts is het vaak een bron van ergernis met veel vuilnis en onbeholpen gedrag op straat en natuurlijk zijn er de welbekende exotische rijstijlen van de lokale bewoners. Ik beschouw het inmiddels maar als een stuk onvermijdelijk couleur locale!

Ik moet bekennen niet al te doelbewust een keuze te hebben gemaakt, maar het werd Harem. Het is een nette, goed uitgeruste snackbar met aardige jongens achter de bar. Ik was er om een uur of vier ‘s nachts en ook dan is het er lekker levendig. Er waren ook twee vrouwelijke gasten die zich op dat moment nog niet bewust waren van het feit dat allochtonen niet alleen maar lekker eten meenemen in hun poging de Nederlandse cultuur te verrijken.

Na ongeveer tien minuten kwam er een clubje opgeschoten Noord-Afrikaanse jongens aan die meteen hun kans grepen en de blonde dames nogal opzichtig probeerden te versieren. Ik zat inmiddels aan een overheerlijke dürum döner samen met mijn date J. zodat we relaxed konden gaan genieten van dit schouwspel dat zo maar een inspiratiebron kon zijn voor de cabaretier Najib Amhali.

De dürum döner was intussen erg lekker, groot en gevuld met veel samengeperst gekruid vlees, sla en knoflooksaus. Het was de beste die ik tot nu toe heb mogen proeven aan de Amsterdamsestraatweg. En dat voor maar twee euri!

Smaak: 7.5
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 9
Afleiding tijdens het smikkelen: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.