Wok to go

Gepost op April 27, 2005 door

Afgelopen zaterdagmiddag ging ik de stad in zonder fatsoenlijk te hebben geluncht. Toen ik aankwam op de Mariaplaats en mijn fiets neerzette, zag ik een voor mij nieuwe eettent: Wok to go. Ik had wel zin in een Aziatische snack en ben Wok to go dus maar even gaan tjekken.

Wok to go ziet er van binnen uit als een combinatie van een open keuken en een snackbar. De bediening is vriendelijk en het zicht op een aantal wokkende koks geeft je het gevoel dat hier verse maaltijden worden geserveerd. Je kunt een vijftiental Aziatische gerechten bestellen die bereid worden in een wok (goh!). Het idee is dat je een gerecht bestelt en daarbij kiest voor mie of nasi.

Veel van het eten lijkt prefab en wordt opgeschept uit klaarstaande bakken, ondanks de druk wokkende mannetjes in de open keuken. Dat gold in ieder geval voor de nasi en mie op de dag dat ik er was. Het eten wordt geserveerd in zo’n typisch vierkant Amerikaans kartonnen doosje dat je dicht kunt vouwen en waaruit je direct kunt eten. De prijzen van de gerechten varieren van vier tot acht euri. Verder kun je ook nog wat kleine hapjes en iets te drinken bestellen.

Ik heb cha sieuw met mie genomen. De smaak was oke, maar niet zo bijzonder als ik van tevoren had gehoopt. Maar misschien ligt mijn verwachtingspatroon wel heel erg hoog. Het was in ieder geval een behoorlijke portie voor die prijs (vier euri), maar er zaten wel erg grote brokken vlees in. Gelukkig was er wel weer genoeg saus (ik ben nu eenmaal een sauzenman). Wok to go is volgens mij een leuk alternatief voor een snackbar, afhaalchinees of McDonald’s. Als je in de stad rondloopt, dat is…

Smaak: 6
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.