Opoe’s Eethuys

Gepost op April 22, 2005 door

Omdat ik de vorige keer het diner had betaald, zou deze keer mijn date betalen. En omdat ze is begaan met Maarhoewashet, deed ze haar best om een restaurant te vinden dat ze zelf leuk vindt en dat nog niet is gerecenseerd. Het werd Opoe’s Eethuys aan het Wed.

Het was zonnig afgelopen woensdag, en ik was vroeg thuis wegens een vrije middag. Mijn date haalde me over om wat eerder te gaan en ergens een terras te pakken. Omdat bijna alle terrassen vol zaten of niet in de zon lagen, kwamen we meteen uit op het terras van Opoe’s Eethuys. Er stonden spiksplinternieuwe houten tuintafeltjes en -stoeltjes en metalen bakken (groot en klein) met frisse bloemen. Men was hier klaar voor de lente en de zon!

Nadat we een paar biertjes hadden gedronken op het terras, gingen we naar binnen en kregen we een tafeltje. Van binnen is Opoe’s Eethuys modern bruin. Dat lijkt een contradictio in terminus, maar niets is minder waar. Het is dus geen jaren-zeventigbistro, hoewel de naam anders doet vermoeden. Hier en daar hangen wat kunstwerken aan de muur, die passen in de bruinige kleurschakeringen. Er is een open keuken die je kunt zien vanuit het restaurant. Daardoor krijg je het gevoel zowel in een eetcafé als in een restaurant te zitten en dat is best leuk.

We begonnen beiden met de dim sum als voorgerecht: drie soorten dim sum en van elk twee stuks. We kregen er een dikke gember-sojasaus bij. Lekker! Ik ben nu dan ook zeer nieuwsgierig geworden naar Olafs dim-sumtip Paradijs, maar dit terzijde.

J. had als hoofdgerecht een limoenrisotto met parmezaanse kaas, gedroogde tomaten, champignons en artisjokken. De risotto had een zeer rijke smaak. Het enige minpunt was dat de artisjokken niet vers waren, maar uit blik en dat de zurige smaak niet echt paste bij de rest van het gerecht. Ik had zelf de lamsrugfilet met tijm-honingsaus en groenten. Deze was mals en de saus was behoorlijk lekker. We kregen er nog een bakje patatten bij met een bakje dunne mayo.

Als dessert had ik een combi van chocoladeijs, chocolademousse en een stuk brownie. Smaakte redelijk standaard allemaal. Jammer dat de brownie een beetje naar koffie smaakte. J. had het kaasplankje en dat was juist verre van standaard: zes grote stukken kaas van niet alledaagse afkomst met in het midden een salade. Slechts een van de kazen was aan de flauwe kant, maar de overige vijf kazen knalden! De hoeveelheid was zo overweldigend dat we kaasliefhebbers adviseren dit nagerecht als hoofdgerecht te kiezen. Ik heb J. flink meegeholpen, maar zelfs samen hebben we het niet opgekregen.

De bediening was vanaf het begin zeer vriendelijk. Met een (oprecht aanvoelende) glimlach werden al onze vragen beantwoord en vertelde de bediening precies welke zes kazen tot het kaasplankje behoorden (helaas ben ik de namen alweer vergeten).

Al met al een leuk restaurant met een goede bediening waar ik vast nog wel een keer ga terugkomen!

Ambiance: 6,5
Smaak: 7
Bediening: 8,5
Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.