Koh-Wah

Gepost op April 3, 2005 door

Na het borrelen in cafe De Stad afgelopen vrijdag, wilden we weer eens ergens simpel eten. De zon had die dag voor het eerst dit jaar fatsoenlijk en fel geschenen op een vrijdagmiddag. Het was zogezegd bloesjes- en rokjesdag! We liepen richting Eigen Schuld, maar daar was de gehele zaak gevuld met goedlachse studentenmeisjes in bloesjes!

Waar dan te eten? B. deed een serieuze suggestie maar ik riposteerde hem met de opmerking dat we of naar het tegenover Eigen Schuld gelegen Koh-Wah zouden gaan, of de rest van de avond bierbommetjes in cafe De Stad zouden gaan eten. Dat hielp, en dus werd het Koh-Wah (Nachtegaalstraat 10).

Koh-Wah is een vrij standaard Chinees. Ze hebben echter een speciale actie voor de gemiddelde Nederlander: een lopend wokbuffet. Lopende buffetten doen het altijd goed bij Nederlanders: veel voor weinig, en dan doet de kwaliteit er niet echt toe. Misschien daarom wel iets voor Z.? 😉 Koh-Wah heeft natuurlijk ook de standaardmeuk zoals Ko Lo Yuk en Babi Pangang, maar… Gelukkig hebben ze ook Szechuan en andere specialiteiten. De keuze: driemaal iets met knapperige eend in verschillende varianten en tweemaal iets met ossehaas. Het duurde overigens redelijk lang voor het eten werd opgediend.

Intussen kwam de overvriendelijke serveerster een aantal maal vragen hoe het met ons ging en of we collega’s dan wel familie waren (?). Ook meldde ze dat het allemaal wat langer duurde omdat de eend net uit de vriezer kwam en de kok het beest natuurlijk lekker knapperig wilde maken. Bediening was top dus!

Het was uiteindelijk gelukkig wel het wachten waard. Alle vier gerechten heb ik gesampled en alle vier waren lekker. Vooral de knapperige eend in mandarijnsaus van Z. viel op door de apartige (duh! mandarijn)smaak. Mijn eigen knapperige eend was ook erg lekker, hoewel de saus wat lafjes was. In het algemeen was al ons eten dus bovenmatig lekker.

Kortom… Koh-Wah is geen superrestaurant maar een zeer goede keuze als je in de buurt bent en gewoon even simpel en lekker wilt Chinezen!

Ambiance: 5
Smaak: 7
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 6.5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.