Roos

Gepost op March 16, 2005 door

Ik zou al eerder gaan eten bij eetcafé Roos (Twijnstraat 40), maar mijn disgenoot sprak destijds zijn veto uit toen we er langs liepen. De tent waar vroeger Javaanse Jongens zat, heeft aan de buitenkant namelijk niet echt een goede uitstraling.

Nu vriendinnetje T. weer even terug was in het land vanuit het Zweedse en vriendinnetje W. weer in ons midden was na een verblijf van negen maanden in Oceanië, moesten we in ieder geval ergens wat eten. W. mocht kiezen, want zij was het langst weggeweest. Maar W. is een beetje vreemd en dus koos zij een restaurant uit dat gesitueerd was in de Vredenburgpassage. Toen zij naar de wc ging in café België keken vriendinnetje T. en ik elkaar bezorgd aan. We belden het restaurant in de Vredenburgpassage af en reserveerden bij Roos. Ik mocht dan wel mijn twijfels hebben over de uitstraling van Roos, het was in ieder geval beter dan de uitstraling van de Vredenburgpassage.

Bij Roos krijg je een schaaltje kroepoek met een pittig sausje in plaats van wat brood en boter als je gaat zitten. Is ook wel eens leuk. We bestelden er een bouteille rode vino uit Spanje bij en wachtten geduldig op ons voorgerecht (brood met tapenade). Eén portie die we met zijn drieën deelden. Het brood was heerlijk! En de tapenade bestond eigenlijk vooral uit grof gehakte olijven. Jum! Superkwaliteit! Dat beloofde wat voor het hoofdgerecht. Daar moesten we wat langer op wachten…

T. had een vegetarische lasagne besteld, W. een filodeegpakketje met spinazie en wat kazen en ik de mul met aardappelen en groenten uit de oven. De borden waren goed gevuld en het geheel zag er goed uit. Ik proefde wat van mijn disgenoten en hun gerechten waren aardig. Ik denk dat W. de beste keus had: het filodeegpakketje was smakkelijk en de spinazie niet te waterig. De smaken mengden zich goed. T.’s lasagna leek niet echt op een lasagna maar mocht er desalniettemin toch wezen. Niet slecht, maar ook niet bijzonder. Mijn mul was een beetje droog, net als de aardappelen. De groenten waren wel lekker maar er hadden wel wat kruiden bij gekund. Er had sowieso overal wat bij gekund qua smaakmakers. Desnoods alleen wat citroensap bij de vis of een of ander bescheiden sausje bij de vis of aardappelen. Maar goed, het smaakte gezond. Wat in mijn woordenboek gelijk staat aan saai.

T. wilde nog een toetje en W. en ik nog een karafje van diezelfde wijn. Maar dat kon niet. Een karafje wijn kon alleen van de huiswijn. Hmm… Laat dan alles maar zitten. We rekenden af: 57 euri incluis een flesje vino van 18 euri. Wel betaalbaar, maar de kwaliteit liet een beetje te wensen over. Op naar Lot’s voor T.’s toetje en wat vino!

Ambiance buiten: 6
Ambiance binnen: 7
Smaak: 6,5
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 6,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.