Moby Dick

Gepost op March 1, 2005 door

‘Dick? Dick? What a funny name, Dick.’ Aldus Breathless Mahoney alias Madonna in Dick Tracy (1990), de film met Warren Beatty. Heeft op zich niets met Moby Dick te maken, maar de naam zal na de legendarische film nooit meer zonder dit citaat door mijn hoofd zweven. Gelukkig had ik wat te eten ter afleiding van deze gedachte.

Moby Dick is een van de weinige restaurants die op de heiligste aller dagen geopend zijn. Sfeervol en al een aantal jaren florerend aan de Kromme Nieuwegracht 18. Een aantal jaar geleden heb ik er ook al eens gegeten – toen vond ik de prijs-kwaliteitverhouding niet naar behoren. Na afgelopen zondag kan ik die mening nuanceren.

Als voorgerecht had ik een salade met paddestoelen, blauwe kaas, stukjes mandarijn en nog wat grut. Lekker. Vriendin S. genoot van een crostini-assortiment: krokante toastjes, ook wel crostini genaamd, belegd met zalm, kaas en Italiaanse ham. Een aantal crostini’s kregen wij overigens ook als appetizer.

Als hoofdgerecht namen zowel S. als ik de kalfsfilet gevuld met Italiaanse ham en kaas (ik geloof mozzarella). Een en ander was gedrapeerd op een bergje van gestoomde groenten en ging vergezeld van gepureerde aardappelen.

De creme brulee, met een bolletje vanilleijs, was precies goed – jammer dat ik het carameliseren niet live heb mogen bewonderen. S. genoot van de hazelnootparfait die haast een maaltijd op zich was.

Niets aan te merken op de kwaliteit van het eten, noch op de hoeveelheid. Het was erg smakelijk. De bediening was goed en spontaan en de prijzen billijk (als je niet te veel omrekent naar guldens). Het voorgerecht was 7,50 euri, hoofdgerecht 15,50, dessert 6,50. Gelukkig hadden we onze airmiles- en bonuskaart meegenomen, dus kregen we ook nog de driegangenmenu-korting van 3 euri per persoon. Met drankjes erbij (we hebben het niet te gek gemaakt, het was tenslotte zondag) kwamen we op een totale rekening van 69,60 euri. Goed te doen!

Ambiance: 7
Smaak: 7,5
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 7,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.