Djakarta

Gepost op March 14, 2005 door

Afgelopen vrijdag heb ik als voorbereiding op mijn verjaarsfeessie in cafe De Stad samen met mijn ouders en een ex gegeten in Djakarta. Djakarta ligt, heel fijn, op minder dan 100 meter lopen van ons stamcafe en ik vraag me dan ook af waarom we daar nog nooit hebben gegeten als (deel van de) MHWH crew.

Zoals jullie kunnen zien zit de website van Djakarta nogal klungelig in elkaar en hetzelfde kan gezegd worden van de aankleding van het restaurant. Aan de wand alleen maar riet met typisch Indonesische souvenirs: wat maskers en her en der een verdwaalde wajangpop. Hoogte- of beter gezegd dieptepunt is de vitrine die bij de ingang staat met lelijke besnorde plastic poppen!

Gelukkig bleek de bediening en het eten vele malen beter dan het interieur. We besloten twee rijsttafels te nemen voor twee personen. Dat resulteerde in één grote rijsttafel (letterlijk), met zelfs voor mij te veel kleine hapjes om alles te proberen. Er was een groot aantal hete gerechten – zo waren twee van de vier sate’s erg heet. In het algemeen was het geheel erg kruidig, tegen het pittige aan. De bediening was alleraardigst, snel en klantgericht zoals je van Aziaten mag verwachten.

De prijzen vielen me mee. De rijsttafels begonnen met 17 euro per persoon en eindigden met 22 euro per persoon. Desalniettemin was ik zeer content dat mijn ouders, gul als ze zijn, de rekening betaalden. Ik zou tenslotte de volgende zes uur een drankrekening opbouwen waar een externe SAP-consultant een heel uur voor moet werken!

Ambiance: 6
Smaak: 7,5
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.