De Vingerhoed

Gepost op March 3, 2005 door

Afgelopen vrijdag had cafe De Vingerhoed de eer ons illustere gezelschap te ontvangen. De Vingerhoed is een aan de Donkere Gaard (nummer 11 om precies te zijn) gelegen studentencafe waar je ook een hapje kunt eten. Blijkbaar is het pas geleden tot beste studentenkroeg van Utrecht verkozen. Het interieur is bruin met een houten vloer – een typische studentenkroeg, zo u wilt. De bediening is het aanzien meer dan waard. De dames dan, he!

‘Een tafeltje voor vier personen? Geen probleem!’ Ehrm… Oke… We moeten echter wel even aan de bar wachten. Dan maar wat biertjes besteld bij de charmante barvrouw (met een erg goed voorkomen, mag ik wel zeggen). Op onze nerveus gestelde vraag of het echt wel in orde komt, wordt bevestigend geantwoord, en we kunnen als we dat willen aan de bar alvast wat stokbrood met kruidenboter krijgen. Welja! Goed idee! Tegelijk met het stokbrood kwam de mededeling dat ons tafeltje gereed was. Het was dus echt geen probleem! Jeuj! Met biertjes, stokbrood, boter, jassen en tassen in de hand strompelden we naar ons tafeltje.

Het menu staat op borden gekalkt die op strategische plaatsen in het cafe zijn opgehangen. Het assortiment is niet echt ruim: de meeste gerechten bestaan uit een stuk vlees of vis met aardappeltjes, groenten van het moment, een salade en toetje. Vegetarische gerechten, pasta’s of ‘iets met rijst’ zijn erg schaars. Besteld werden vier biertjes, drie keer filet mignon en een keer lamskoteletjes. Het vlees werd medium besteld, maar was meer rare. Ik vond dat eigenlijk wel best: hoe meer bloed, hoe beter, muahahahaaa!

Het vlees was van prima kwaliteit en lekker mals. De bijgeleverde aardappeltjes waren ook prima. De salade was niets bijzonders, maar wel binnen te houden. De witlof a la creme die bij het vlees werd geserveerd, was echter fantastisch! Tenslotte kreeg iedereen een schaaltje met een stuk honingmeloen. Deze was nog niet helemaal rijp. Jammer.

Al met al prima gegeten. Genoten van het uitzicht. Gelukkig liep die leuke barvrouw erg veel in het rond. Misschien staat dat wel in haar contract, dat ze dat moet.

Ambiance: 6,5
Smaak: 7
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.