Tastoe

Gepost op January 10, 2005 door

Vriendinnetje M. en ik togen na een fikse wandeling naar Tastoe (Zadelstraat 20) voor een koffie en een bammetje. Tastoe is redelijk nieuw en daarom verkoos ik een broodje in dit etablissement boven het broodje Smoss van België of de broodjes van de nimmer veranderende kaart van ‘t Hoogt.

We nemen plaats naast de vitrine waarop lekkernijen zijn uitgestald en bestellen een koffie verkeerd en twee bammetjes. M. gaat voor de Franse tosti en ik voor het broodje Tastoevallig. De Franse tosti bevat warme brie met balsamicodressing en wat lekker groen er om heen. Mijn Tastoevallig is eveneens een bruin broodje, maar dan met gerookte kip, avocado en een balsamico/mangodressing. Gelukkig ben ik een liefhebber van balsamico-azijn, want die is ruim vertegenwoordigd. Combineert prachtig met de zoetige smaak van mango. Met de broodjes is niets mis. Erg lekker, maar wel prijzig: mijn Tastoevallig is 6,50 euri, M. betaalt 6,25.

De atmosfeer van de tent heeft iets Frans. Het is me alleen niet duidelijk waarom ik dat vind – misschien vanwege een Franse filmposter, maar misschien ook vanwege het weder buiten. Tijdens eenzelfde soort weder bevond ik mij jaren geleden in een horeca-gelegenheid in Lille.

Tegen de wand staan wat boekenplanken met boeken als Petra, je rok zakt af. Tegen het raam is een vissenkom neergezet met levende goudvis. Deze staat niet op de kaart. Je kan wel lekker zitten bij de vis, want er zijn daar van die zachte bankjes. Ik vraag me af of de vissenkom wel stevig genoeg vastgeplakt is, of dat de vis tijdens wat french kissing per ongeluk door een amoureuze draaiing van de arm ineens op je schoot kan belanden.

De bediening is correct, maar niet allervrolijkst of zo. Dat kan ook een pluspunt zijn. De muziek staat erg zacht, wat ook als voordeel kan worden gezien. Een prettige atmosfeer voor een zondagmiddag. Maar dan wel prijzig. Misschien zijn het de prijzen waarom ik aan Frankrijk moest denken?

Ambiance: 8

Smaak: 7,5

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.