Wok On

Gepost op November 6, 2004 door

Als cafe De Stad ook voedzame maaltijden zou serveren, zouden de mannen van MHWH er helemaal nooit meer uit komen. Naar het schijnt is er namelijk ook al een verzoek bij het barpersoneel neergelegd om er een bed te stallen zodat een zeker lid van MHWH echt nooit meer weghoeft. Maar goed, de dagen van de website zijn nog niet geteld dus haakte ik in na mijn helse klas Pilates en gingen we eten bij Wok On.

Wok On (Oudkerkhof 9, naast het Stadhuis) zit boven Dish. Na een akkefietje met de vermoedelijke eigenares van Dish heb ik die tent al afgeschreven. Wok On had me nog niets misdaan dus was ik objectief. De tent ziet er uit als een chique kantine, wat best aangenaam is. Er is een ruimte gereserveerd voor rokers. Ik keek er even naar binnen en het zag er daar best gezellie uit. Meestal is de rokersruimte in een restaurant een soort verdomhoekje. Pluspunt. Niet dat het mij wat uitmaakt, want ik rook soort van niet (afhankelijk van wie het vraagt).

Bestellen doe je bij een of ander loket alwaar een meneer heen en weer rent. Afrekenen doe je meteen na het bestellen. Dat is handig want dat bespaart tijd. Iets wat ik graag zie. Ik bestelde een portie van vier dim sum (vlees) a 3,50 en een chicken delight (gebakken rijst met groenten, ei, kip met een Thaise curry saus). Disgenoten M. en R. gingen voor de Laos Rund, mede-chick M. stelde zelf een wokmenu samen en O. koos iets met tofu (meer hierover vast in het reactieding).

De dim sum was qua structuur goed. En goddank niet gefrituurd maar gestoomd. Maar ik heb beter gehad. De Chicken Delight viel me een beetje tegen. De groentetjes waren knapperig en het was lekker pittig maar het smaakte of de substantie door de blender was gehaald of zo. Mijn disgenoten waren lekkerder, zeg maar. Maar goed, gezien het snel ter tafel kwam, ben ik mild.

Het was goed binnen te houden. M. en R. genoten stilletjes van hun Laos Rund die naar het schijnt knallen was. Ook M. verorberde haar samengestelde wokdish gelukzalig. De prijs viel me mee. Een wokgerecht kost 8 euri. Maar ja, aan de andere kant: het viel me mee omdat alles tegenwoordig zo fucking duur is. Het blijft natuurlijk gewoon een prakje waar je bijna twintig gulden voor neertelt. Het vulde goed, maar later in de avond schijnt een disgenoot zich toch weer vergrepen te hebben aan een ouderwets bakje patat met. Het vult voor even dus.

Toetjes hebben ze er niet echt. Je kunt wel een mini-bakje Ben & Jerry’s uit de koelkast halen en opsmikkelen. Eindoordeel: tja, het is natuurlijk wel gezond en vers. Dus ja, waarom ook niet.

Ambiance: 7

Smaak: 6,5

Bediening: 8

Prijs/kwaliteit: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.