Club Marguerita

Gepost op November 29, 2004 door

Een nieuwe club in Utrecht! Jeuj! Het electro-label Marguerita Recordings vond dat er in Utrecht te weinig aandacht was voor goede electronische muziek en is daarom zelf maar een club begonnen. Lokatie: een werfkelder aan de Oudegracht 310, ongeveer tegenover het Oude Pothuys. Afgelopen zaterdag vond de tweede editie plaats (Club Marguerita is alleen op de laatste zaterdag van de maand open). Qua muziekstijl gaat het volgens de flyer om Electro in the widest sense of the word.

De club is te herkennen aan de beukende drumcomputerklanken die door de gesloten deur naar buiten stromen. Bij het aankloppen wordt de deur geopend door een vriendelijke jongeman die ons verzoekt om onze namen op een lijst te zetten, zodat bij een politiebezoekje kan worden aangeven dat het hier om een besloten feest gaat met alleen maar bekenden. Aha, een illegale club dus. Spannend!

Bij binnenkomst valt gelijk de underground illegale sfeer op. Een klein werfkeldertje waar ongeveer 60 tot 70 mensen in passen, hard beukende electro van twee live-artiesten met capuchons over hun hoofd en een warme en zweterige atmosfeer. Het publiek bestaat uit een combinatie van kraak-achtigen, hippe vogels en electro-freaks met label-T-shirts. En er zijn zowaar ook vrouwen! Er is geen wc, dus de heren kunnen buiten op de werf of in de gracht hun gang gaan. De dames kunnen een van de organisatoren aan zijn jasje trekken en mogen dan naar de wc van de bovenliggende winkel.

Achterin is een soort van zithoekje met geile hippe plastic IKEA-stoelen met lampjes erin, en daar kan ook drank worden gekocht. Grote glazen bier uit een tap voor 1,70 en cocktails (waaronder natuurlijk lekkere Marguerita’s) voor 3 euro. Het publiek is in het algemeen relaxed en vriendelijk, al zit er ook een enkel persoon tussen die zo van de wereld is dat-ie niet meer zelfstandig van A naar B kan.

De muziek dan. Tja, het is puristische electro en dat past bij de undergroundsetting, maar na een uurtje of twee hadden wij het wel weer gehoord. Wat mij betreft mag er ook andere muziek worden geprogrammeerd. Toch is Club Marguerita de moeite waard, vooral vanwege de spannende illegale setting, het vriendelijke publiek en de lekkere drankjes. Zolang het duurt heeft Utrecht er een leuke club bij, waar het hippe underground Berlijn-, London- of Barcelona-gevoel sterk naar voren komt. Alleen wel op Utrechts formaat, natuurlijk!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.