Lust

Gepost op October 22, 2004 door

Als onvrijwillig benoemd sate-, kraantjeswater– en nu ook ‘streetfood’-specialist moest ik natuurlijk Lust aan de Nobelstraat checken voordat een andere MHWH’er dat zou doen. Waar voorheen bruin (en slechtlopend?) cafe ‘t Lieverdje zat, zit nu, na een behoorlijke verbouwingsperiode, de hippe tent Lust. We gaan natuurlijk geen flauwe grappen maken over de naam, maar de eerlijkheid dwingt ons te vertellen dat we bij het zien van alweer de zoveelste hippe streetfood-tent met neon aan de binnenkant zin hadden om eens een flink negatieve recensie te schrijven. Daar gaan we dan…

Binnenkomend valt op dat het er een beetje donker, maar strak en sfeervol uitziet. Waar bij de meeste hippe inrichtingen vaak een paar dingetje uit de toon vallen is alles hier op en top gedesigned, erg goed gedaan. Zithoekjes met lekkere kussens, kleine tafeltjes en een paar grote ronde tafels voor groepen, met daarop vette vlammetjes (nee niet die dingen uit de frituur, maar mooi gedesignde bakken met kiezels waar vuur uitkomt).

Het enige minpuntje is een of andere spiegel aan de muur waarop de Van Dale-uitleg van het woord ‘Lust’ in lippenstift of zo geschreven staat. Zal nog wel van de opening overgebleven zijn. Wat ook opvalt: er is eigenlijk geen muziek te horen. Ook wel eens lekker om zonder Hed Kandi Lounge Classics deel 53 te eten. Wat erg goed gedaan is: achterin is het terras overdekt en dus is er ineens 2 keer zoveel ruimte, en het ziet er ook nog eens top uit.

De bediening is vlot, misschien zelfs wel iets te vlot, want er wordt heen en weer gerend dat het een lieve lust is. Studentendames in de bediening, en zowaar een heuse gastvrouw lijkt het. We bestellen een drankje en bekijken de kaart eens. Daar staan in ieder geval weer een heleboel dingen op, information overload toch wel. Leest allemaal wel lekker. Er is ook nog een losse cocktailkaart waarop 7 cocktails staan, waaronder gelukkig de klassiekers Caipirinhha en Mochito.

Nadat we besteld hebben komt al vrij snel de aardige serveerster met alle bordjes in 1 keer. Dat past natuurlijk niet op ons kleine tafeltje. Blijkt dat als het personeel alle bestellingen in 1 keer opgeeft aan de keuken, de keuken ook met alles in 1 keer terugkomt. Nog wat kleine opstartprobleempjes bij het personeel dus. Maar dat komt vast goed.

Het eten dus. Even kijken of ik nog kan herinneren wat we allemaal hadden besteld. Tonijn aan 1 kant gegrilled: perfect! Zwaardvis: perfect! Garnalenkroketje: proefde niet echt garnaal, weinig smaak. Sashimi: prima. Open ravioli met vulling van spinazie en kaas: weinig smaak. Met kaas gevulde vijgen en gegrillde tomaten: tomaten erg lekker, vijgen ook weer erg weinig smaak. Ossenhaas-dingetje: vrij weinig smaak. Noodles met shii-takes en hert: lekkere noodles, shii-takes beetje sponzig, hert lekker maar wel erg grote brokken. Kortom: goed eten, leuk opgemaakt, maar de vis springt er echt uit. De niet-visgerechtjes hebben allemaal een wat minder uitgesproken smaak, wat bij allemaal kleine hapjes niet zo’n handig idee is, omdat je alles door elkaar eet en de smaak nogal snel verdrongen wordt. Daar moet dus nog aan gewerkt worden.

De hoeveelheden waren in orde. We moesten voor bovenstaande gerechtjes, plus wat drankjes, iets minder dan 50 euro betalen. Prima prijs voor het gebodene. Over Lust dus geen negatieve review uiteindelijk, want ze kunnen prima mee met Le:en, 030 en Goos. Sterker nog: volgens mij vind ik Lust het leukste streetfoodtentje van Utrecht op dit moment, voornamelijk vanwege de inrichting en sfeer, in combinatie met het prima eten.

Rest nog om te melden aan de Utrechtse horeca dat het streetfood-concept nu wel uitgemolken is, en als je echt hip wilt zijn, je een lekker bruine bistro opent, met zand op de vloer, en tractorstoeltjes als zitplaatsen, en waar je ook nog eens schnitzels als deurmatten kunt krijgen, met een plakje citroen erop, en waarbij dan, om het af te maken, zonder blikken of blozen een grote schaal appelmoes *met een kers erop* wordt geserveerd. Wie durft?

Ambiance: 8,5

Smaak: Vis: 9 Niet-vis: 6

Bediening: 7,5

Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.