Tilt (op donderdagavond…)

Gepost op September 3, 2004 door

Zo zeg… Zozo!

Dus ik krijg een sms’je: zitten op terras Tilt. Van Oxy. Terras. Tilt. Vlak bij cafe De Stad. Dus ik klok mijn fles wijn leeg en hop: naar het bekende stukje Utereg.

Verschil: bij De Stad kun je je fiets aan de omheining zetten (laatst ervaren dat hij daar lek en met een flinke crack in het frame vandaan kan komen), bij Tilt kun je je fiets tegen een paaltje parkeren.

Verschil: bij De Stad zie je bekenden op terras (dag Gerben, dag bloemen, dag vissen), bij Tilt niet.

Verschil: bij De Stad wordt geen muziek gedraaid (of ik hoor het inmiddels niet meer), bij Tilt staat een bruine diedzjee wazige drum en bees te draaien.

Verschil: 4.20m meer naar rechts.

Eenmaal binnen begint het wonder. HET Verschil is namelijk: De Stad: toffe ouwe stamgasten met hier en daar een chick. Tilt: chicks (en niet te zuinig!) met hier en daar een ouwe stamgast (en dat ben ik dan zelf).

Het kan aan de donderdag liggen, en aan het begin van het studentenseizoen, en aan het feit dat de Indian Summer vandaag haar hoogtijdag beleeft, en aan het feit dat ik zojuist een fles wijn heb genuttigd. Maar blijft: Sjemig! Zo hee! (En: dat zou Gerben eens moeten zien!)

Verder is het bier Jupiler, en soms in vaasjes, soms in Jupiler glazen en soms in fluitjes, maar ze rekenen niet flauw: steeds hetzelfde, zodat je geen vriend kan bedonderen. En nog verder: Olaf komt met M. van de Preuverieje (Maastrichts voor Het Neude Met Suffe Tentjes), heeft haar daar zoveel rosé laten drinken dat M. alles gaat vertellen en dat Olaf zelf naar De Sfinx wil. Niks mis mee, De Sfinx, maar vergeleken met Tilt: minder hockeymeisjes (eentje met een rokje van niks, met een stick van toppie joppie en schoenen van Anky van Grunsven), minder eten, maar meer bier.

Volgende week donderdag weet ik nog niet of ik eerst een fles wijn nuttig. Misschien wel meteen water in mijn mond laten lopen. In Tilt.

Ambiance: 8.5

Smaak: 7

Bediening: afhankelijk van of het die vent was of een van die chicks: 4.5 of 9.5

Nog een keer naartoe: zeker! Op donderdag!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.