Saigon

Gepost op August 23, 2004 door

Na de vrimibo in café De Stad is het traditie om ergens te gaan eten. Geen hoogstaand en duur voedsel – de smaakpapillen zijn door de alcoholische versnaperingen toch al enigszins aangetast – maar simpel, lekker en betaalbaar eten. Zodoende kwamen we terecht in restaurant Saigon in de Voorstraat.

Saigon is, zoals de naam zal doen vermoeden, een Vietnamees restaurant. Ik was me er niet eens van bewust dat we in Utrecht een Vietnamees hadden en al helemaal niet dat die in de Voorstraat zat. Bij wat onderzoek op internet kon ik slechts vijf Vietnamese restaurants vinden in geheel Nederland! En dat terwijl elke zichzelf respecterende markt in Nederland toch wel een Vietnamese loempia-kar heeft staan.

Van buiten is Saigon dus niet al te opvallend. Het ziet er van binnen uit als de eerste de beste Chinees: plastic schrootjes, wat lampionnetjes met rode draadjes die eruit hangen, je kent het wel. We (kleine T. met zijn nog kleinere Ozzie neefje, B. T. en ik) werden snel en correct geholpen. Allemaal kregen we een voorgerechtje dat prima smaakte. Als hoofdgerecht had ik pittige knoflookspareribs, wederom zeer lekker en smaakvol. De overige hoofdgerechten smaakten ook erg lekker. Ik weet bij god niet meer wat iedereen allemaal had maar ik heb wel alle restjes opgegeten 🙂

Saigon levert geen culinaire hoogstandjes maar dat mag je voor de geboden prijzen ook niet verwachten. Het was smaakvol, lekker, genoeg en betaalbaar. Bovendien werden we snel en zeer vriendelijk geholpen. Saigon lijkt qua eten, sfeer en prijsklasse dan ook behoorlijk op Sweetie, een ander restaurant waar het illustere vrimibo gezelschap graag komt na de vrimibo!

Ambiance: 6

Smaak: 8

Bediening: 8

Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.