Luce

Gepost op August 13, 2004 door

Collega Parva was van tevoren al laaiend enthousiast over Luce. Parva is een dame die het midden houdt tussen kunstzinnig, alternatief en conservatief. Daarentegen is het wel weer een dame die duidelijk niet standaard is. Interessant dus op voorhand… Dat Luce. Zeker als je daarbij optelt dat iemand mij vertelde dat je toch wel netjes gekleed moest zijn voor Luce. Daar hou ik dan weer niet van. Niets was minder waar. Je misstaat niet in een pak maar je kunt er ook gewoon ‘cool hip’ bijlopen. De obers zien er allemaal in ieder geval casual alternatief hip uit. Luce zelf ziet er chic-hip uit. Tikkie klassiek, tikkie hip, dat spul zeg maar.

De obers bedienen volgens een strak schema: eerst een drankkaart, dan bestellen, dan drankjes serveren, dan pas de menukaart en de wijnkaart, dan pas opnemen van de bestelling, etc. Tussen elke stap wordt de gast ruimschoots de tijd gegund. In de praktijk betekent dat steeds een kwartier tussen elke stap. Dat kan natuurlijk best oplopen als je een cocktail neemt, eten bestelt, een dessert bestelt, koffie en thee bestelt. De gemiddelde Nederlander zal dat vervelend vinden omdat het maar niet opschiet, maar ik vond het zelf wel fijn. We waren namelijk met een spraakzaam gezelschap en hadden verre van haast. Eten bij Luce bleek, zeg maar, avondvullend.

We begonnen dus met cocktails. Parva was van tevoren al helemaal blij omdat ze de van Sex and The City bekende cocktail Cosmopolitan kon gaan bestellen. Met name de kers was natuurlijk haar hoogtepunt! De rest nam een Wodka Strawberry en Bob, omdat hij de Bob was, nam een fris. De cocktails waren lekker – je kon proeven dat er verse aardbei in de Wodka Strawberry zat.

Het eten dan… Ik moest wel even wennen aan de kaart. Ik verwachtte naast een menu ook nog een kaart met losse gerechten maar niets is minder waar. Het idee is dat je allerhande hors d’oeuvres vooraf krijgt, vervolgens kun je kiezen uit drie hoofdgerechten en uiteindelijk ook uit drie desserts. Dit alles voor 31,50 euri’s.

Vooraf eerst brood met olie en sinaasappelzout en gezouten amandelen, daarna een soepje en daarna drie lekkere hapjes. Ook hier weer steeds een kwartier tussen… U snapt inmiddels het avondvullende! Het brood was vers en lekker, het soepje was een soort van pittige tomatensoep met cappuccino en een gefrituurd stuk kabeljauw in een polenta jasje. Daarna dus de drie hapjes: een soort van roomkabeljauwmousse in een potje, een romige kaaslolly met pompoenmousse en porcini en een stuk paté-achtig iets met aankleding. Stuk voor stuk erg lekker alhoewel ik de room in de mousse iets te romig vond.

Als hoofdgerecht namen vijf van de zes collega’s de runderlende die erg mals en smaakvol was. Deze was aangevuld met een compote van sjalotjes, wat porcini tagliatelle en paprikasausjes (groen en rood). R. nam de komkommerrisotto, verrassende combi! Deze bleek erg smaakvol en fris te zijn. Elke week is het menu overigens anders, dus mocht u van runderlende houden, dan moet u snel zijn.

Als dessert koos ik de limoncellagranata met vanillemousse in een krokant koekje. Erg lekker, jammer dat het een kleine portie was ook al zat ik al redelijk vol na alle voorgaande gerechten. Ik ben nu eenmaal een toetjesfreak (in het bijzonder mousses!). Parva had het kaasplankje genomen op voorwaarde dat ik die met haar zou delen. Geen probleem natuurlijk. De stukjes kaas waren alledrie erg smaakvol en twee van hen zelfs pittig te noemen. Er werden crackers en een stuk noten-rozijnenbrood bij geserveerd.

Kortom… Luce is meer dan aan te bevelen. Mocht u indruk willen maken op uw partner met lekker betaalbaar eten in een hip-chique omgeving dan is Luce the place to be! Hier ga ik zeker nog vaker vertoeven.

Ambiance: 8

Smaak: 8

Bediening: 8

Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.