Louis Doodloper Compleks

Gepost op August 27, 2004 door

Kent u dat? Dat je als een dolle naar het Louis Hartlooper Complex toe fietst teneinde de film van 10 uur te halen, omdat je weet dat daarna geen films meer beginnen en daar aangekomen geen geld hebt en dat het nog regent ook? Een typisch geval van Louis Hardloper stress. Ik denk dat het komt door de Olympische Spelen.

Daar lopen ze ook allemaal hard. Rondjes hard. En een enkele keer rechtuit, 41 kilometer, maar dat is een andere soort van sport, want 41 kilometer rechtuit hardlopen voert ons vanuit het Utrechtse stadje U. vrij precies in het centrum van het stadje Haarlem, en daar zijn weer heel andere uitspanningen. Dus daar moet een aparte weblog aan worden gewijd, maar daarover later meer.

Maar dit was, dat begrijpt u reeds, terzijde. Want wat ik nu ga beschrijven is de Kroeg van het Komplex van Hartlooper Louis zoals die er ‘s avonds (na zonsondergang bedoel ik daarmee) bij ligt. Waarom dat zo specifiek vermeld? Nou, het dak van het binnenste kroeggedeelte is namelijk van glas. En als het buiten licht is, is het ongetwijfeld een lichte kroeg. Maar als.., ach u raadt het reeds, ik hoef niet verder te typen.

(Het liefst had ik nu de achtergrondkoeleur in zwart doen veranderen)

Donker. Dat is wat het is. Een donkere kroeg, wel erg gestyleerd, met een bar en alles, en ook bier. Wat wil een mens nog meer? Nou, een beetje licht lijkt me op zich wel aardig.

De kroeg is in de vorm van een hardloopparkoer (hoe meer variaties ik op dit woord intik, hoe belachelijker het eruit ziet), namelijk: van de bar kun je een soort steeple chase naar boven rennen. Waarbij je eerst langs tafeltjes en banken (zoals ook op de Neude te vinden zijn) komt met Watjes (mensen die niet mogen roken), en hoe hoger je komt hoe meer er gerookt mag worden. Waarover zodadelijk meer. Maar als je helemaal boven bent, na onder meer een draai van 180° te hebben gemaakt, kun je niet meer verder. En pas op, doe niet als Louis Hartlooper sr. Die dacht namelijk in de afrastering aan het eind van de kroeg een leuke hindernis te ontwaren, sprong er overheen en donderde 7 meter naar beneden. Vandaar zijn bijnaam die u in de titel van dit stukje reeds las.

Het bier? Ach, Brand. Maar ook veel Duvel, en Wieckse Witte, en volgens mij kun je als je dorst hebt ook gewoon wat te drinken bestellen. De prijzen? Gemiddeld schat ik zo (er werd voor mij gehaald moet u weten).

Nu nog even over dat roken. Dat had ik tenslotte beloofd. Mijn eega, de lieftallige J, die tenslotte ook een avondje uit was en net een levensverzekering op haar naam had afgesloten met de mededeling: roken? nee, (ik krijg het geld, mocht er onverhoopt iets met haar misloopen), wilde een peuk opsteken. De automaat van d’n Louis echter heeft een Age Key (lees het voor en je kunt alleen maar ‘aids key’ bedenken). Wat een muntje nodig heeft, en dat was niet te krijgen, maar bleek ook niet nodig, kortom net café de Stad, en dus maar naar het Ledig Erf alwaar wel gewoon een pakje shag getrokken kan worden. En dat verbaasde mij nog het meest. Dat ze terugkwam en zei: “god, toch wel leuk daar in het Ledig Erf. Net alsof je in een weldadig bad stapt.”

Ik denk dan weer: maar daar draaien ze geen films. Klopt. Maar schenken ze wel gezelliger bier. Met gezellige vrienden.

Ambiance: 6

Bier: 7

Film: 8

LHC-Ledig Erf: 0-1

Reacties (1)

 

  1. Olaf says:

    Volgens mij bestaan die vrienden niet meer? 404 vrienden?

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.