Utrecht Beach

Gepost op July 15, 2004 door

Ik was recentelijk met Tjikkie een lang luv-weekend naar Berlijn. Op onze queeste door Berlijn kwamen we natuurlijk uit bij de oude muur en wat schetste onze verbazing: naast de oude muur lag een… strand! Later dat weekend kwamen we nog drie andere zogeheten stadsstranden tegen. Inmiddels heeft Amsterdam zijn eigen strand en ook Rotterdam heeft er een. Het is blijkbaar hip als stad om een eigen strand te hebben.

En nu heeft ook Utrecht een stadsstrand, en wel Utrecht Beach! Utrecht Beach is naast de Jaarbeurs gesitueerd op een plek waar voorheen een asielboot lag afgemeerd. Nu weten we allemaal dat onze godvrezende regering vindt dat asielzoekers vooral niet moeten worden gestimuleerd en dus kunt u zich vast wel voorstellen dat de buurt niet al te gezellig is. Het is een soort van braakliggend terrein tegen het kanaal aan wat dan wel weer als voordeel heeft dat er weinig directe omwonenden zijn.

Je kunt je auto er makkelijk kwijt en het ligt op loopafstand van Utrecht CS. Het eerste wat opvalt als je het strand oploopt, is het verbod om te zwemmen – zwemmen schijnt lokaal niet geheel veilig en hygienisch te zijn. Erg jammer natuurlijk, maar gezien de omgeving niet geheel onlogisch. Er is verder natuurlijk zand te vinden, er zijn wat kleine palmpjes neergezet ter sfeerverhoging, er zijn wat ligstoelen, er is een opblaasbad met een heuse lifeguard-toren en er is een klein strandtentje. De regen en de grijze bewolking deden het geheel verre van goed en wie weet was deze recensie veel positiever geworden als er ook maar één straaltje zon in de buurt zou zijn geweest.

Ik ben gaan kijken op de eerste dag van het Finest festival. Het was een regenachtige zondagavond en dus was het niet druk. De aanwezige mensen waren met zijn allen samengeklonterd in het strandtentje om te schuilen voor de regen. Verder stond er een dj te draaien onder een parasol (tegen de regen). Verder verkochten ze kant en klare BBQ-pakketten die je dus zelf kon klaar maken op de reeds brandende BBQ.

Jammer dat het niet druk was en dat er geen zon te bekennen was want de dj stond okeej te draaien en het geluid was zelfs erg goed! Ook jammer dat gezien de aanhoudende recente zomerbuien er een grote kans is dat Utrecht Beach inmiddels al opgehouden is met bestaan want ik wil er zekers nog een kijkje nemen zodra de zon eens goed gaat schijnen.

Idee: 8,5
Muziek: 7
Sfeer: 3

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.