Springhaver (eten)

Gepost op July 27, 2004 door

Al vaker hebben we op vrijdag een poging gedaan om bij Springhaver te gaan eten. Meestal zit het stampvol en kan er hooguit bier worden gedronken. Maar vanwege de vakantie-rust in Utrecht hadden we geluk. Samen met Oxy, Zero, O. en M.  zat ik rond half negen in de foyer van Springhaver.

Aangezien iedereen hongerig was als gevolg van de vrimibo, besloten we eerst maar een voorgerecht te nemen. Driemaal dampende zelfgemaakte tomatensoep en tweemaal gazpacho. Alles kwam in forse Franse soepkommen op tafel. De soep werd vergezeld door toast en Echte Boter (die nog smeerbaar was ook). Het ging erin als koek, hoewel Oxy en M. van mening waren dat het voor een voorgerecht wel een erg grote gazpacho was. Tussen het eten door hadden we geen enkele moeite om bestellingen te plaatsen bij de bediening die regelmatig door de foyer liep.

 

Het hoofdgerecht bestond uit een maaltijdsalade met spinazie voor mij, Mexicaanse burrito voor O., Indiase groentestoofpot voor Oxy en tonijnsteak voor Zero en M. De geluiden van mijn tafelgenoten maakten snel duidelijk dat iedereen erg tevreden was over het eten. De porties zijn ruim voldoende. De Indiase stoofpot was zelfs zo veel dat Oxy het niet op kon, en dat gebeurt hem niet vaak – ondanks zijn magere postuur kan hij eten alsof hij net vier uur met de hand heeft staan hooien op het land.

 

Na het eten bestelden de meesten koffie, dubbele espresso’s en cappuccino. M. en Zero hadden nog ruimte voor een Italiaans schepijsje. Tot onze verbazing kwamen er twee grote borden met elk vijf tennisballen schepijs en kletskoppen op tafel. En dat voor maar drie-en-een-halve euri! Het ijs bleek heerlijk, maar de maagjes al wat vol. Dus heeft iedereen mee gesmikkeld om het prima toetje op te eten. Voor ons kon de avond niet meer stuk, zeker niet toen we de rekening kregen. Met z’n vijven waren we 91 euro kwijt. Dat is weer eens een normale prijs voor lekker eten.

Ambiance: 7

Smaak: 8

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 8,5

Reacties (3)

 

  1. fennavis says:

    Wel jammer dat je na drie keer springhaver alles wel gezien hebt: de kaart is geloof ik nog nimmer in het bestaan van dit cafĂ© gewijzigd. Ook de attentie-graad van de bediening laat regelmatig te wensen over…

  2. Anonymous says:

    Inmiddels hebben ze een nieuwe kaart.

  3. Oxysept says:

    Tja… De Marokkaanse kip en vooral de treurige salade erbij was geen prettige kennismaking voor mij met die nieuwe kaart…

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.