Parade 2004 (De)

Gepost op July 20, 2004 door

Afgelopen zondag ben ik met Tjikkie en T. naar De Parade geweest. De laatste keer dat ik naar De Parade ging, woonde ik nog in een studentenhuis – dat moet dus alweer minimaal zes jaar geleden zijn geweest. Ik kan me nog herinneren (ouwe lul!) dat er geen entreegeld hoefde te worden betaald en dat de gemiddelde attractie een gulden was (kennen jullie die nog… de gulden?). Het was voor mijn gevoel een soort van grote alternatieve culturele mini kermis-markt waar je gulden ook nog eens een daalder waard was!

Vandaag de dag is dat anders. Je betaalt ten eerste al 5 euro (!) om überhaupt naar binnen te mogen. Waar je vroeger een gulden betaalde om een freak-of-nature te kunnen aanschouwen, staat er vandaag de dag een groot hek om De Parade heen om diezelfde freaks-of-nature buiten te houden. Daar is de gegoede burgerij namelijk niet van gediend. Er is echter wel een uitweg voor de freaks-of-nature. Ga gewoon voor 17.00 uur naar binnen en de entree is gratis.

Wellicht dat dat afgelopen zondag ook de reden was dat er zo ontzettend veel kids rondliepen en je regelmatig moest wachten met doorlopen tot er weer een kinderwagen ergens gepasseerd was. Misschien echter dat een slim marketingtrucje van De Parade ook hielp: De Kinderparade. De alternatieve cultuurliefhebbers van weleer hebben inmiddels namelijk ook kinderen. Zo is er een berg afvalhout waar je voor 2,50 euro iets in elkaar kunt timmeren (zo kom je voor veel geld af van waardeloos afvalhout dat je anders in de open haard flikkert). Er is verder een schilderweide waar je eveneens voor 2,50 een fijn schilderij op papier kunt maken en er is een stille disco voor kids (hmmm, misschien dat dat wel een topper is voor de ouders: stille kinderen disco!).

Er zijn verder natuurlijk allerhande culti-voorstellingen. Ben zelf naar De Achtertuin en naar Dolle Pret van Van Houts en De Ket geweest voor respectievelijk 8,50 en 7,50 euro. Voorstellingen die amper 45 minuten duurden, maar wel erg leuk en vermakelijk waren.

De Parade is dus wel leuk en gezellig maar ondertussen ook rete-commercieel geworden. Voor hetzelfde geld kun je ook gewoon naar de schouwburg. Dan zit je op echte stoelen, loop je niet door de blubber of in de regen, loop je geen huilende kinderen omver, hoef je niet je meest alternatieve of hippe kleding uit de kast te halen om niet op te vallen en krijg je langere voorstellingen voorgeschoteld.

Was er dan ook nog horeca te beschrijven? Maarhoewashet.nl is ten slotte een poging om echte horeca te beschrijven of hoereca te ontmaskeren. Natuurlijk is dat er, tegenwoordig natuurlijk geen festival zonder hippe en duurbetaalde hapjes! Juist de horeca-gelegenheden vielen mee op De Parade. Ik verwachtte fruitsalades van 9 euro 50, biertjes voor 3 euro 50 en flessen hippe rosé voor 18 euro. Maarrrrrr…  gelukkig vielen de prijzen mee. We hebben ergens een bord tapas besteld voor 8 euro. Het was niet super maar gewoon lekker. Er waren natuurlijk ook nog andere gelegenheden waar je kon eten maar daarover kan ik geen oordeel geven. Drankjes kon je halen voor normale prijzen (onder 2 euro) en alleen voor de koffiekopjes moest je 2 euro statiegeld betalen.

Ambiance: 6

Smaak: 6

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.