HEMA

Gepost op July 23, 2004 door

[Deze recensie maakt deel uit van de grote kleine horeca-in-winkelketens-test. Andere recensies in deze test: La Place (V&D;) en IKEA.]

Toen ik nog in het Hilversumse dorpje H. werkte, ging ik geregeld ‘tussen de middag’ met wat collega’s in het restaurant van de plaatselijke HEMA eten. Het was in een tijd dat ik na mijn werk meteen jankend mijn bed opzocht in plaats van mijn fornuis om daar een gezonde maaltijd op te koken. Maar een mens moet toch eten, dus deed ik dat overdag maar. Vooral de stamppotten van de HEMA staan mij nog bij: boerenkool, hutspot, zuurkoolstamppot… Lekker hoor!

Behaalde resultaten in het verleden vormen echter geen garantie voor de toekomst. Daar kwam ik gisteravond achter toen ik samen met O. en S. de HEMA aan de Steenweg bezocht in het kader van de grote kleine horeca-in-winkelketens-test. Geen stamppot te krijgen! Maar Oxysept, mallerd, het is hartje zomer, vind je het gek dat ze geen stamppot serveren, zult u nu zeggen. Dat mag dan wel zo zijn, maar er was ook geen fatsoenlijke andere maaltijd te krijgen. We moesten het doen met gefrituurde scholfilet met patat, gehaktbal met patat, kipsate met patat, twee kroketten met patat of patat met patat.

S. en ik namen de scholfilet met patat en O. de kipsate met patat. Ik trok nog een bord met frisse salade uit een bak met ijsblokjes, O. een flesje witte wijn uit een vitrine en gedrieen zochten wij met onze hardplastic dienbladen een plekje in de hoek, tussen de Gewone Mensen.

Jammer dat de patat zo’n groot gedeelte van het menu uitmaakt, want juist die patat is in de HEMA zeer matig. Zompige Vlaamse frieten waren het, die je bijna kon prakken. Sommige frieten waren nog bevroren ook. De scholfilet was wel binnen te houden, net als de salade met ‘French dressing’. Het enige positieve was de prijs: al onze gerechten kostten tussen 4 en 4,5 uiro (de salade 2 uiro 95). Ik weet niet of er kenners van het HEMA policy-beleid onder onze lezers en lezerinnen zijn, maar kunnen die mij misschien in het reactieforum uitleggen waar het mis is gegaan met de HEMA?

Hoewel we allemaal een beetje miffelijk waren van de patat, durfde O. het nog aan om een toetje te kiezen van de aantrekkelijk opgemaakte ijskaart. Zijn ijsje ging door het leven onder de naam Fruitige Freule, maar had beter Gruizige Greetje kunnen heten, want sommige stukjes van de ‘drie bolletjes’ waren nog keihard bevroren. De slagroom (die ongeveer 75 procent van het ijsje uitmaakte) bovenop was overigens erg lekker. Lekkerder dan het hele hoofdgerecht bij elkaar, zelfs.

Gelukkig was het fraai weder, zodat ik mijn teleurstelling weg kon spoelen met veel bier op de terrassen van achtereenvolgens De Bastaard, De Zaak en De Stad. De avond eindigde toch nog met een oer-Hollands gerecht: een broodje shoarma in De Sphinx, de HEMA (van vroeger dan) onder de shoarmatenten.

Ik wil mijn stamppot terug!

Extragratis foto’s: kipsate, salade/scholfilet, Fruitige Freule, interieur.

Ambiance: 5

Smaak: 5

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.