Juliana (afhaal)

Gepost op May 4, 2004 door

Afhaalrestaurants zijn toch ook horeca?! Welnu dan…

Ik ben eindelijk weer op Utrechtse bodem beland na een vier jaar durend Haags avontuur. Heb een huis gekocht en ben dus aan het klussen. Klussen betekent schuren, verven, boren, schroeven en schoonmaken. Daar word je moe van en dus heb je ‘s avonds geen zin meer om te koken of zelfs maar de magnetron te bedienen. Afhalen dus…

T. had me gebeld of Tjikkie en ik wellicht bij hem wilde eten, maar dat ook hij geen zin had om te koken. Het was tenslotte zondagavond. Laat nu net halverwege T. en mij restaurant Juliana liggen. Juliana ligt aan de rand van (goh!) het Julianapark. Van buitenaf lijkt het erop dat er drie afdelingen in het restaurant zijn: de Chinese Indier, de Japanner en de afhaaldeur. Buiten staan verder altijd veel en veel te grote auto’s, wat doet vermoeden dat het een duur restaurant betreft. Niets is minder waar… Het is wellicht niet het goedkoopste restaurant, maar de reden dat het er zo druk is, is simpelweg de kwaliteit van het eten!

Eenmaal binnengelopen via de afhaaldeur zie ik veel zitplaatsen. Er ligt een bak vol met knapperige pittige cassave crackers. Iemand die er slechts een tomatensoepje bestelt, kan zijn buik al rond eten aan de cassave crackers. Aangezien we flink aan het klussen waren geweest en echt honger hadden, hebben we deze cassave crackers dan ook dankbaar aangepakt als voorgerecht. De dames die achter de kassa staan zijn uiterst behulpzaam (maar bij welke Chinees zijn ze dat niet… Aziatische vrouwen zijn de bom!).

De menukaart betreft niet alleen de standaardgerechten maar vooral ook een flink aantal Aziatische specialiteiten. Ik zeg expres Aziatisch, want ze hebben er niet alleen Chinese en Indonesische gerechten, maar ook Thaise, Japanse, Szechuan en Cantonese gerechten.

Tjikkie besloot om een Thaise bak te nemen, mede omdat T. altijd loopt te zeuren over de flauwheid van gerechten. Ikzelf nam een Cantonese bak. Het werd uiteindelijk Thaise Kai (kipfilet in groene Thaise currysaus met een vleugje kokos) met nasi en Beijing Gah (fluweelzachte Chinese garnalen met fijne groenten en cashewnoten) met mihoen.

Binnen 5 minuten was het al klaar en dus was de bak met cassave crackers niet eens geheel leeg voordat we weer buiten stonden. Bij T. hebben we alles uitgestald en tot de bodem opgegeten. Het was heerlijk: de curry was lekker pittig en de garnalen inderdaad erg zacht en smaakvol. T. wist me verder nog te vertellen dat je Juliana ook kunt bellen en de bestelling kunt doorgeven en dat je dan als een razende moet gaan fietsen om nog op tijd te zijn om het op te halen. Met andere woorden: ze zijn altijd zo snel.

Ik weet zeker dat ik het Chin. Ind. gedeelte en het Japanse gedeelte van het restaurant binnenkort ook een keer ga vereren met een bezoekje!

Smaak: 8,5

Bediening: 8

Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.