Tilt

Gepost op February 25, 2004 door

Meestal slaat ’tilt’ op flipperkasten. Die van cafe De Stad, onze stamkroeg zoals menigeen nu wel doorheeft, gaat ook wel eens op tilt. Meestal als Zero met z’n mannelijke heupstoten de kast tot een climax probeert te krijgen. We hebben het nu echter niet over flipperkasten-tilt, maar over de kroeg (annex eetcafe) Tilt. Deze tent zat voorheen in de Loeff Berchmakerstraat, een stukje voorbij cafe De Leugen. Vroeger was Tilt het ‘funkcafe’ De Kameel; die hielden er mee op, en toen kwam de hippige kroeg Tilt erin.

Ik had altijd het idee dat het niet zo goed liep, omdat Solo en Het Hart toch veel van de klandizie waar Tilt zich op richt naar zich toe trokken. Blijkbaar had ik het mis, want ze zijn nu naar een grotere locatie verhuisd, namelijk precies naast cafe De Stad aan de Lange Jufferstraat. Eerst zat hier cafe De Wittevrouwenpoort, maar dat liep na het vetrek van de oorspronkelijke uitbater voor geen ene meter, dus nu zit Tilt er in.

Het interieur ziet er beetje uit als een kruising tussen bruin cafe en hippe tent, vooral het leuke jaren-zeventig-fractalbehang dat iedereen wel kent van het oude huis van ouders of familie, doet het goed. Je kunt er bier drinken (Jupiler op de tap) en eten. De kaart is semi-avontuurlijk, beetje vis, beetje vlees, en wat vegetarisch. Paar voorgerechtjes en een kaasplankje als toetje. De prijzen varieren zo rond de 12 euro voor de hoofdgerechten.

De bankjes waarop je kunt zitten bij de eettafeltjes langs het raam zitten niet prettig: de tafel is te ver weg van de bankjes. De stoeltjes leken ook niet erg comfortabel. De bediening is vriendelijk, maar wel beetje onwennig en timide.

Ik bestelde risotto met paddestoelen en groente, de reclame-creatief tegenover me kaasfondue. Vooraf wat droog stokbrood met te koude tapenade. De korstjes waren wel lekker knapperig. De witte en rode huiswijn dronk lekker weg, wel hele kleine glaasjes.

Mijn risotto was lauw en werd al snel koud, de groenten smaakten eigenlijk nergens naar, kortom het was niet echt wat, al vulde het de maag nog net. Bij De Minnarij heb ik onlangs risotto met parmesan als bijgerecht gegeten, dat was denk ik zo’n 100 keer zo lekker als dit hoofdgerecht. De kaasfondue was geslaagder, witte en bruine stukjes stokbrood, wat groenten, en de kaasfondue zelf smaakte lekker gekruid. Nix mis mee.

De rekening was iets meer dan 40 euro. Tja, wat moet je erover zeggen? Dat schijnt tegenwoordig normaal te zijn, dus daar zeggen we dan ook maar nix meer over. Niet duurder of goedkoper dan soortgelijke eetgelegenheden vrees ik. Op de terugweg natuurlijk even een potje geflipperd in cafe De Stad, maar helaas sloeg de kast niet op tilt.

Ambiance: 6,5

Smaak: 5

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.