Tivoli de Helling – Oud & Nieuw Koka

Gepost op January 5, 2004 door

Het nieuwe jaar dient natuurlijk traditiegetrouw ingewijd te worden met een dansje en een drankje. Vandaar dat we dit jaar maar eens wel op tijd kaartjes hadden gekocht voor een O&N-feestje.; Koka in De Helling moest het worden. Altijd weer spannend wat er voor het bedrag van iets meer dan twintig oiro geleverd gaat worden, ook omdat de Tivoli-site verder niets vertelde over de inhoud van het feest. [En al zou de Tivoli-site wat vertellen, dan kun je het niet zien door die stomme Javascript-error die al maanden het uitzicht verpest, red.]

Rond 0.45 aangekomen bij De Helling konden we gelukkig gelijk naar binnen. De lange rijen verschenen een half uurtje later, want het was uitverkocht. Relaxte security, iedereen werd gefouilleerd, en de jassen werden snel opgehangen. We kregen allemaal een hip wit zweetpolsbandje en een glaasje champagne. Toch wel fascinerend hoe de horeca met O&N; wegkomt met het opdrijven van de entreeprijzen, gebaseerd op de angst van het volk om buiten in de kou te moeten blijven staan. Je zou voor die entreeprijs toch minstens de hele avond gratis drank en vreten verwachten, maar helados. Daarom maar flink veel champagne gescoord, want die was wel gratis! Ja, we blijven wel Nederlanders he 😉

Er was de nodige aandacht aan de inrichting geschonken, vnl. in de danszaal, waar het podium in een soort van lounge met bankjes e.d. was getransformeerd. Dat zag er wel geinig uit. Het geluid was iets minder: ik wil een bas niet alleen horen, maar ook voelen. Maar daar ging de dj niet over, vertelde hij.

De muziek dan. Die was op z’n best nog wel te pruimen, maar meestal was het vleesch nog visch, in Utrecht noemen we dat nog steeds ‘eclectisch’, geloof ik. Af en toe kreeg een van de dj’s ineens een kwartiertje de geest en hoorden we fijne soul en funk door de speakers komen, maar dan zakte het weer in naar flauwe breakbeats of andere zouteloze muziek. Maar niet getreurd, het publiek, bestaande uit vnl. hippe 30-plussers, had er zin in, de sfeer was goed, de dansvloer stond vol, en de champagne was nog steeds gratis. Een laatste fles, het laatste glas, en hop naar buiten maar weer, waar de straten niet eens vol lagen met gebroken glas, zodat de traditionele nieuwjaars-bandenplaksessie dit jaar geskipt kon worden ten faveure van de al bijna even traditionele nieuwjaarsborrel in cafe De Stad.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.