De Kikker – Eat This Records / Interzone

Gepost op January 19, 2004 door

Ik kan me nog goed herinneren hoe ik lang lang geleden uit mijn dak ging op de eerste drum ‘n bass (toen nog gewoon jungle genoemd) feestjes in theater De Kikker. Daarna is het lang stil geweest rond het thema dance in combinatie met De Kikker. Maar sinds een tijdje is de verbouwing achter de rug en zijn ze weer op stoom.

Zaterdag was er in De Kikker een door Interzone georganiseerde avond rond het Utrechtse experimentele electronicalabel Eat this records. Hoewel, de grootste trekpleister bleek een dj van Autechre te zijn, onder de naam Gescom. Dat heeft natuurlijk helemaal nix met dit Utrechtse platenlabel te maken. Andere acts: Koolfonk, Loden, Endorphins en Quench. Denk bij dit soort muziek aan piep-knorgeexperimenteer met soms wel en soms geen structuur. Wel spannend dus.

Bij binnenkomst en na betaling van 8 euro entree was er zowaar een bewaakte garderobe. Dat is nu dus goed geregeld. Aan de bar zijn zowel fluitjes als Amsterdammertjes bier te koop, maar je krijgt steeds hetzelfde oldskool bierglas, wel mooi retro. Lekker druk, goede sfeer, veel nerdlooks. Denk aan t-shirts met daarop synthesizer- danwel computerlogo’s, vet haar en brilletjes met arty montuur. Desondanks liepen er ook genoeg dames rond en was de sfeer ronduit goed!

Na van de steile smalle trapjes naar beneden gehobbeld te zijn zonder een valpartij (dat is wel eens anders geweest kan ik me herinneren), kwamen we in het gedeelte waar het echt gebeurde. Goed geluid: lekker hard en fijne bassen. Groot scherm met abstracte mooie visuals achter het podium, en een gevulde dansvloer, alwaaar vooraan zelfs nog werd gedanst/bewogen.

Aangezien ik geen namen aan personen kan koppelen omdat ik niet genoeg ingewerkt ben in deze stroming (ik had zelfs nog nooit van dit Utrechtse label gehoord) kan ik ook niet echt veel zinnigs zeggen over de acts zelf. Behalve dat het in het begin van de avond allemaal wat gestructureerder (en daarom meer mijn smaak) klonk dan later op de avond. Bij Gescom en daarna de gebroeders Funcken werd het allemaal een stuk abstracter, tot grote vreugde van een groot deel van het publiek.

Als laatste kwam er een dj die zielloze drumcomputerelectro draaide – niet mijn ding, ik wil wel graag wat meer dan een ritmeloop. Toch was de dansvloer lekker vol en had iedereen het naar zijn/haar zin. Kortom: vooral door de sfeer, het goede geluid en bijbehorende visuals een prima avond!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.