030

Gepost op January 20, 2004 door

Nadat restaurant 030, gelegen aan de Voorstraat naast America Today, bijna ten onder ging aan te weinig klandizie wegens te hoge prijzen, hebben ze sinds een tijdje het concept ‘streetfood’ geintroduceerd. Dat houdt in dat je kleinere porties voor een kleiner bedrag krijgt, een soort van culinair verantwoorde tapas zeg maar. Keihard gejat van Goos natuurlijk, maar die zal het ook wel weer ergens anders vandaan hebben getoverd, dus daar houden we onze mond maar over. 😉

Dat het streetfoodconcept beter aanslaat blijkt wel uit het feit dat maandag en dinsdag eigenlijk de enige avonden zijn waarop je zonder reservering bij 030 kan eten. En ook gisteravond was het bijna volle bak. Helaas was er qua bedienend personeel niet echt rekening mee gehouden want 1 goedbedoelend meisje moest in haar eentje ongeveer het gehele restaurant bedienen. Daarover straks meer.

Bij binnenkomst werden we door een meneer met hippe outfit inclusief nerd-bril-met-montuur-die-zo-in-theater-de-kikker-past welkom geheten. Dat ging een beetje op een vreemde, niet echt gastvrije manier. We kozen een plekje bij de grote leren bank. Het interieur is donker, hout en strak, beetje de donkere vorm van wit-hip zeg maar. Je ziet dat er aandacht aan geschonken is, maar toch komt het een beetje ‘net niet’ over.

De menukaart was een gekopieerd rood A4-tje. Daarop een stuk of 25 gerechtjes, die in prijs varieren van 2 euro voor brood of olijven tot 16 euro voor de dure gerechtjes. We bestelden een lekkere rode huiswijn. Die dronk goed weg. Verder bestelden we wat Turks(?) brood met een soort van tapenade, gemarineerde olijven, geitenkaas in bladerdeeg, dim sum, garnalenkroketjes, Thaise viskoekjes, caesar salad en gegrilde gamba’s. De serveerster nam goed het heft in handen door deze bestelling netjes in drie delen op te splitsen: het brood en olijven voor bij het wachten, de rest in twee etappes.

De eerste etappe kwam redelijk rap, maar was helaas de bestelling van een andere tafel. Dit werd snel gecorrigeerd na onze opmerking daarover. De garnalenkroketjes smaakten erg lekker, de geitenkaas in bladerdeeg was wel oke, en de dim sum was ook nix speciaals. Het werd al wel duidelijk dat de zaak qua personeel behoorlijk onderbezet was. Buiten de verkeerde bestelling om moesten we erg lang wachten tot we weer wat drinken konden bestellen, kregen we maar 1 setje chopsticks bij de dim sum, terwijl we hadden aangegeven alles te willen delen, en duurde het wel *erg* lang voordat de tweede etappe op tafel kwam.

De Thaise viskoekjes waren goed, maar vooral de saus erbij was erg lekker. De caesar salad viel me wat tegen, er zat ansjovis in waardoor de gehele salade een zoute vissmaak kreeg. De gegrilde gamba’s met daarbij risotto waren erg smakelijk, goed gekruid e.d. Maar voor 12 euro vind ik 4 gamba’s wel erg weinig. Ik weet niet in welke street de mensen nog meer 3 euro per gamba-‘food’ betalen – Wassenaar of zo?

Koffie en wat drankjes na, en de rekening was 92,70 euro. Een behoorlijke pittige prijs voor het gebodene – ik vind zelf de prijs/kwaliteitverhouding een beetje zoek. Zeker ook als je meeneemt dat er te weinig personeel in de zaak staat, en dat sommige dingen net niet goed worden gedaan, zoals 1 setje chopsticks voor 2 personen, en cognac in een mooi groot maar onverwarmd glas. Bij deze prijzen zouden dit soort zaken beter geregeld moeten zijn vind ik. Ik kreeg derhalve niet de neiging om nog een keer terug te komen.

Ambiance: 7
Smaak: 7
Bediening: 6
Prijs/kwaliteit: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.