Tivoli De Helling – A flyin’ high session (MFP collective)

Gepost op November 3, 2003 door

Vanwege brakheid en deadlines toch maar niet naar Blaze en dj Deep in Paradiso gegaan. Wat te doen? Naar A flyin’ high session van het MFP Collective in Tivoli de Helling dan maar – als Utrechtse platenlabels moeten we elkaar toch supporten, nietwaar?

De avond werd aangekondigd als ‘progressief, subtiel en dansbaar’ en ‘de toekomst van de soulfulle dance’. En producer en dj Gerd (bekend van onder meer z’n 4lux-label) zou draaien als gast-dj. Dat konkt best wel spannend, dus wij ernaartoe, door de regen.

Bij binnenkomst werd al wel snel duidelijk dat Tivoli de boel had overgenomen. Zoals hieronder reeds beschreven waren de muren van de foyer oranje geschilderd, de jassenmeneer was vriendelijk, de entree ‘maar’ 6 euro en het barpersoneel deed zijn werk ook prima. Dat laatste was misschien ook omdat het eigenlijk niet zo heel erg druk was – er waren ongeveer 150 mensen. We hebben alleen het hertengewei niet kunnen vinden. Maaaarrrrrrr!!! Er waren wel palmboompjes! Dat gaat de goede kant op.

Het geluid was ook opvallend goed, lekker hard en warm en rond. Hard genoeg voor twee dames om de dj te vragen of de muziek wat zachter kon. Dj Gerd keek panikerend in het rond, maar wij gaven te kennen dat het volume prima was en dat er oordopjes a 1 euro te koop waren, dus nix aan de hand.

Zoals wel vaker in de Helling en andere Utrechtse dansgelegenheden stonden er meer mensen met een drankje in hun hand te hangen dan dat ze zich op de dansvloer in het zweet aan het werken waren. Het publiek was merendeels wat ouder – tussen de 25 en 35 jaar, zo leek het – maar tegenwoordig zijn we allemaal topfit dus dat kan het niet zijn. Het gehang is helaas wel iets minder voor de sfeer.

De muziek zelf was oke, allemaal heel verantwoord (denk nu-jazz, Braziliaans/latin, broken beats etc.), maar voor onze smaak net iets te nietszeggend en verantwoord. Daarnaast zat er ook niet echt een goede lijn of opbouw in de dj-sets die we gehoord hebben. De een noemt dat eclectisch, de ander ‘hak op de tak’. Het begrip ‘muzikale smaak’ is natuurlijk zo subjectief als de pest, maar voor ons gevoel kwam door bovengenoemde feiten de boel niet echt los. Hopelijk de volgende keer (over twee maanden) wat beter; zoiets is natuurlijk ook een wisselwerking tussen dj’s en publiek en heeft tijd nodig om te groeien.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.