Zilli & Zilli

Gepost op October 3, 2003 door

Na een afwezigheid van tien jaar vond ik het tijd worden mij weer in het Utrechtse te vestigen. Een hoop gezelligheid, de bloemenmarkt, grachten en knappe mannen. Helaas, de prijs die ik moet betalen voor dit nieuw verworven genot is hoog. Komende vanuit het culinaire Den Haag is het tot nu toe wel wennen geweest in Utrecht. Na twee keer heb ik de variaties op het eetcafe wel weer gezien. Nee, ik moest naar Zilli & Zilli gaan. Geen eetcafe, een heus restaurant van kwaliteit werd mij verteld. In tegenstelling tot het vermeende toeristische karakter van de etablissementen aan de werf zou ik mij in mondain Italia wanen.

Niets van dat alles dus. En dan heb ik het nog niet over het eten en de bediening gehad.

De entourage bestaat uit wat lappen stof die, op “kunstige wijze” geknoopt, tegen de muur hangen. Naast de ingang staan twee levensgrote kandelaars niet erg stevig te zijn. Tijdens het eten kreeg een medegast een van de palen op zijn hoofd. Gelukkig (?) was zijn smaakzintuig niet aangetast.

Goed, als voorgerecht de carpaccio met speciale dressing. Was in orde, lekker zelfs. Het erbij geserveerde brood was echter niet geschikt voor kunstgebitten maar als er genoeg tapenade op zat, viel het best mee.

Het hoofdgerecht bestond uit gegrilde ossenhaas. Deze wilde ik graag medium/well done hebben, omdat ik niet tegen bloed kan. Dit zou extra worden doorgegeven aan de kok. Mijn verbazing was natuurlijk enigszins aanwezig toen ik het stuk vlees op mijn bord kreeg en recht tegen de rauwe kern van de os aankeek. Onder het motto “niet flauw doen, gewoon je ogen dicht houden” heb ik een paar happen genomen. Ik kwam echter bijna niet aan slikken toe omdat ik bleef kauwen op de taaie hap. De erbij geserveerde kruidige aardappeltjes en de gestoomde groenten waren overigens lekker.

Ik heb maar 1 glas wijn gedronken, niet omdat ik niet meer wilde, nee, ik geloof dat het hoekje waarin ik zat net iets te weinig kaarslicht ving (althans niet letterlijk). Het kostte nogal wat moeite om de bediening aan tafel te krijgen.

De thee was lekker vers overigens. Ik kon kiezen uit losse, verse thee die in een zeefje, dat op mijn theekopje stond, werd gedaan. Overbodig te zeggen dat ik – ondanks de lekkere thee – de prijs-kwaliteitverhouding niet in evenwicht vond.

Vanavond naar Het Zuiden… Vol verwachting…

Ambiance: 6

Smaak: 2

Bediening: 5,5

Prijs/kwaliteit: 2

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.