Tivoli De Helling – 2×2=6

Gepost op October 27, 2003 door

Nadat B. en ik zaterdagavond tezamen bijkans twee kilo mosselen hadden gegeten en M. een pizza van de firma New York, fietsten we als gezonde Hollandse jongens door de regen naar De Helling, waar die avond (nacht) de firma Moira het ‘laatste feest van de zomer’ organiseerde onder het motto 2×2=6.

Bij aankomst bleek dat de tent nog vol mensen zat vanwege het optreden van Viva La Fete. We moesten een stief half uurtje in de rij voor de kassa staan, omdat het uit de wereld van de prostitutie bekende ‘1 erin, 1 eruit’-principe werd gehanteerd. Toe maar weer – ik was allang blij dat er deze keer meer dan tien mensen in De Helling zouden zijn.

En hoera! Toen ik eindelijk binnen was, werd ik toegelachen door vrolijk-oranje muren in plaats van toegejankt door de zwarte wanden van voorheen. De mensen van De Helling hebben blijkbaar mijn tips voor de inrichting ter hand genomen, waarvoor dank. Ze hadden zelfs een gezellig hertenhoofd aan de muur gehangen en daarnaast de tekst ‘Hert is hier gezellig’ geschilderd, een lollige grap die ik als Seth-Gaaikema- en Ab-Normaalliefhebber wel op prijs apprecieerde.

En het klopte ook nog, want het was zaterdagnacht best gezellie. Ook in de grote zaal was de boel danig opgefleurd en leuke mevrouwen waren in ruime mate vertegenwoordigd. De dj’s van dienst draaiden lang niet slecht, zij het wat eenzijdig (wel erg veel moderne electrostylee). Een minpuntje: de twee barren in de grote zaal waren nogal onderbemand, met lange wachttijden als gevolg, hoezeer de gozer met het ongewassen haar ook zijn best deed. Maar ach, de met moeite bemachtigde biri’s bleven lekker hellen in onze keelgaten, om de Spaarndammerbuurtkliek maar eens te citeren, en de 0.9 kilo mosselen bleef – ondanks de basdreunen in mijn buik – binnenboord. Jammer dat Remment er niet bij was, want tegen half vijf werd zowaar U can’t touch this van zijn favoriete artiest MC Hammer tussen alle electronische herrie door gemixt.

We hoeven De Helling dus toch niet af te schrijven, ook omdat mij donderdagavond ter ore kwam dat ome Leroy, onze favoriete dj, er vanaf januari een maandelijkse avond krijgt.

Trouwens, die palmbomen op het podium, kunnen die niet gewoon altijd blijven staan? Ja hoor! Toe maar!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.