El Mundo (second opinion)

Gepost op October 3, 2003 door

Gisteren een reunie gehad met oud-huisgenoten van mijn voormalige studentenhuis (J., L., M., K./C. en E.). Grappig om te ervaren dat niemand echt was veranderd en iedereen zo weer in dat gezellige huis zou kunnen wonen.

Echter, wij zijn ook geen 30 meer. Derhalve hele levensverhalen: succesverhalen, huilverhalen, huwelijksaanzoeken, reisverhalen, abortussen… We begonnen met wat biertjes op het terras van Oudaen. Oudaen heeft overigens een eigen brouwerij waar ze onder andere goedsmakend witbier brouwen.

Maar goed. Na wat biertjes moest er natuurlijk ook gegeten worden.

Er was gereserveerd in Tapasbar El Mundo. Da’s nodig, weet ik nog van vroeger, en al helemaal al op de donderdag, vrijdag en zaterdag, want dan is het er altijd een drukte van jewelste.

De inrichting is enigszins Spaans en de sfeer doet derhalve ook wel wat Spaans aan. Het personeel is echter type student, dit in tegenstelling tot de Spaanse chica’s van het al eerder gerecenseerde Casa Sanchez.

Tapas zijn populair geworden in Nederland de afgelopen vijf a tien jaar. Da’s jammer, want er zijn veel tapasrestaurants die dat predicaat amper waardig zijn. El Mundo is die naam wel waardig, al vind ik persoonlijk niet dat ze tot de top behoren. De meeste tapas zijn redelijk standaard, sommige een beetje lafjes, sommige heel erg lekker.

Het onthouden van alle namen van de genuttigde tapas is lastig en dus ben ik nu heel blij met de rekening waar ze allemaal op worden genoemd. Wat hebben we dan allemaal genomen? Patatas Bravas natuurlijk (standaard met pittig sausje erbij), Pan Tostado (lafjes met kant en klare knoflookzut in een plastic potje), Tetilla con Membrillo (lekkere kaas met perencompote), Boquerones (standaard maar lekker), Cangrejo (standaard), Jamon Serrano (standaard), Calamares (lafjes, smaakloos), Ensalada El Mundo (erg lekker!), Gambas al ajillo (vol met peperkorrels die de smaak verpestten), Pollo al ajillo (standaard lekker), Tortilla (standaard) en Champignones(lekker). Als toetjes had ik nog een flannetje (standaard met bovendien meer slagroom dan flan) en Profiteroles con nata (Italiaans n.b.! met wederom heel veel slagroom).

Al met al wel okeej gegeten waar er echter veel meer mogelijk zou kunnen zijn. Neem een standaard tapasmenu van zo’n 20 soorten, aangevuld met een maandelijks varierende lijst met nieuwe of aparte soorten. Zou denk ik wel een verbetering zijn. Van de prijs hoef je overigens niet echt wakker te liggen. We waren zo’n 18 euri de man kwijt inclusief drank. Dat klinkt wel redelijk okeej, afgezet tegen de huidige exorbitante prijsstelling in Ho(e)reca land.

Ambiance: 6,5

Smaak: 7

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 6,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.