Casa Sanchez

Gepost op September 15, 2003 door

Denk 1999. U bent een gesjeesd IT-er in een jippige bui en u denkt: “Vanavond ga ik los, verdomme! Ik zoek een dure tent uit en ga de beste wijnen drinken en de meest geweldige gerechten eten!!” Terwijl u over de Springweg holt om uw geld aan restaurant Karel V te overhandigen, belt uw beleggingsadviseur u op uw mobi en zegt: “De internethype bleek een studentengrap!!! Uw investeringen zijn net zoveel waard als een gebruikt boterhamzakje!!!”

Dan was er altijd nog Casa Sanchez aan de Springweg 64, waar je voor een habbekrats een goed gevuld bord met Spaanse hapjes kon krijgen. Casa Sanchez opereert een beetje op het model van de Chinese toko’s aan de Zeedijk in A-dam. TL-licht, kampeertafels, wonderbaarlijk lelijke tafelkleden en niemand die een woord Nederlandsch spreekt. Maar het eten is authentiek, de sfeer goed en de mensen aardig.

Vrijdag 12 sept. was het tijd om de Casa nogmaals te bezoeken. Alles was precies zoals verwacht. De kampeertafels waren bijeen geschoven, de TL stond aan en er was nauwelijks plek. Proppen dus met zijn vijven tussen 2 stelletjes in! Allereerst kwam er bier. Flesjes Spaans bier… voor 3 euro per stuk! Dat was ff schrikken! Gelukkig werd de aandacht afgeleid door een mand broodjes met een bakje heerlijke knoflookboter/mayo! Pas op. Deze is erg… tja… knoflook!

De kaart is uitgebreid maar niet erg divers. Paëlla, vlees, vis, kip en vegetarisch. De meeste gerechten zijn een beetje een variatie op een thema. De Paëlla werd besteld alsmede een “kip met knoflook” en een “xxx met kaas” (dier is mij ontschoten). De wijn werd besteld (een flesje wit) en was goed te drinken. Ondertussen raakte een aantal disgenoten in gesprek met de andere mensen aan onze tafel zoals dat alleen bij Casa Sanchez gebeurt.

De gerechten smaakten allen behoorlijk oke. Er was tenminste genoeg. Verwacht geen supermooi opgemaakte borden met culinaire hoogstandjes. Nee, het is Spaans voedsel voor het volk. De smaken kloppen en de maag vindt het allemaal prima.

De bediening is redelijk oke. Lieve Spaanse studentes die heel graag willen maar niet altijd kunnen. Zelf naar de bar gaan werkt sneller.

De rekening voor dit feestje was echter minder prima. De lieve Spaanse bediende (die op de vraag “Heeft u ook merk x in huis” het magische antwoord gaf: “Nai, wai ‘ebben alleen nog ‘onderd drie”) maakte het leed niet minder. Casa Sanchez is danig in prijs gestegen. Met zijn vijven 109 euro is aan de dure kant voor het gebodene. Deze pricechange moet onlangs zijn geweest, want ik kan mij nog goed herinneren dat ik voor ongeveer hetzelfde nog geen 80 euro kwijt was.

Wel leuk en gezellig dus, maar jammer genoeg, zoals heel vaak de laatste tijd, te duur voor wat je krijgt.

Verlichting & Tafelkleden: 9

Spaans Temperament: 8

Smaak: 7

Bediening: 6,5

Prijs/Kwaliteit: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.