Wilhelminapark

Gepost op August 12, 2003 door

Soms wil je het een beetje extra doen, dus toen ik een recensie in Het Parool las, dacht ik, laat ik met mijn tjik eens op chic gaan. Poepchic.

Het restaurant Wilhelminapark is voor het gemak gesitueerd midden in het gelijknamige park, gerieflijk van het ghettoblastend, bierdrinkend gepeupel afgescheiden door een hekje met prikkeldraad. Als je daar zit, aan een tafel met designer bestek, designer peper- en zoutstel, gerieflijk buiten op mooie stoelen, omringd door obers in smoking, voel je je ook ernstig deftig.

Enige nadeel is dat de kaart voor mijn vega liefje E geen enkel vlees-noch-vis-gerecht bevat. Bij navraag bleek zowel voor het voor- als hoofdgerecht geen keus, vegetariërs zijn raar en eten dus maar wat de pot schaft, kennelijk.

Voor mijzelf een Porcelet Mariné en voor haar een Bavarois au poivrons met de inktvis weggelaten vóór. Als hoofd nam ik de Magret de Canard en E het plat vega mystérieux. Deze prachtige namen kunt u overigens hier naslaan.

Toen ik de eerste hap van mijn speenvarkentje nam gruwelde ik van de sterke gembersmaak, maar bij de tweede hap ging het al beter en de derde en vierde heb ik met ogen dicht genoten. Tevreden knorrend at ik het bordje schoon leeg. De Bavarois bleek bij navraag ook erg goed bevallen te zijn.

Eendenborst is wellicht geen overmatig exotisch gerecht in een restaurant, maar deze smaakte wel buitengewoon. De ober kon zelf een glimlachje niet onderdrukken toen hij naast het bord een vierkant schoteltje plaatste met welgeteld zes exact even grote frites. Het vega gerecht bleek een opgesmukte omelet die evengoed erg lekker was.

Chocoladeliefhebbers kan ik de Trois Mousses aanbevelen, puur genieten (puur hier in dubbele betekenis). E had een kaasplankje, dan weer niet mijn ding.

Het personeel was behalve goed gekleed ook beleefd en niet opdringerig, lachte zelfs om mijn domme grapjes. De clientèle is in het algemeen beschaafd en wordt alleen lastiggevallen als ze de uitbater, Jon Sistermans, kennen.

De prijs is niet gering, € 134,50 alles bij elkaar, maar dan heb je ook wat.

Ambiance: 8,5

Smaak: 8,5

Bediening: 8

Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.