Perron Oost

Gepost op August 23, 2003 door

Tegenover het Griftpark, aan de Bollenhofsestraat 2, zat altijd een donkerbruine vage kroeg met vitrages voor de ramen. De vitrages zijn weggehaald, hippe Ikea-design objecten zijn naar binnen gesleept, en de kroeg is getransformeerd in een typisch ‘hip’ eettentje, genaamd Perron Oost. Na onze obligate vrimibo in cafe De Stad moest hier dus maar eens gegeten worden.

Bij binnenkomst bleek de zaak bevolkt door een curieuze mengeling van Wittevrouwen ex-studenten/yuppen en overblijfsels van de donkerbruine kroeg. Het interieur was ook al een soortgelijke combinatie: Ikea-hipheid met eikenhout. De muziek was echter niet hip, onze ouders waren uit hun dak gegaan op de kneiters van Neil Diamond en andere jaren-zeventighits. Het personeel bestond uit twee koks en de eigenaar en z’n vrouw. De leeftijd van deze laatsten verklaarde ook de muziekkeuze.

Het eten. Vooraf kozen we voor carpaccio en gemarineerde tonijn. De tonijn was volgens R. oke, de carpaccio was helaas te taai, smaakloos en niet dun genoeg gesneden. Ondertussen zaten we allemaal met een leeg glas voor ons, maar het personeel was blijkbaar niet echt geinteresseerd in onze droge kelen en hun eigen drankomzet.

Als hoofdgerecht bestelden we gegrilde tonijn met een komkommer-salsa, biefstuk met uitjes maar zonder spekjes, varkenshaas-medaillons en lams-koteletjes (die steevast als ‘kotelletjes’ werden gespeld, check de bon). Toen het rookalarm in de keuken ineens afging en het personeel verschrikt begon rond te rennen om uiteindelijk maar gewoon de batterij uit de brandmelder te halen, voelden we al nattigheid. Helaas nog steeds niet in onze glazen.

De gerechten werden uitgeserveerd, maar bleken helaas allemaal een nogal sterke rookachtige smaak te hebben. Zou het iets met het brandalarm te maken hebben gehad? Verder was de biefstuk lauw en de tonijn bijna koud. De varkenshaas en lamskoteletjes werden als “wel oke” gewaardeerd, maar ook daar speelde de rooksmaak parten. Een toetje durfden we niet meer te bestellen.

Na onze opmerking over de rooksmaak ging de vrouw des huizes wel even met de kok babbelen. Van haar man kregen we vervolgens een kopje koffie of thee aangeboden, en hij vertelde dat ze een nieuwe grill geinstalleerd hadden die nog niet naar behoren werkte. Dat zal allemaal wel, maar blij worden we daar niet van. In combinatie met de niet-aanwezige bediening is Perron Oost een regelrechte afrader. Jammer. Misschien dat het ooit nog goed komt, maar wij komen er niet meer.

Ambiance: 7

Smaak: 3

Bediening: 4

Prijs/kwaliteit: 4

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.