Flitz

Gepost op August 20, 2003 door

Bezongen en vervloekt is dit rare krotje in een raar steegje (Rozenstraat) genaamd café Flitz. Het is er klein en donker. Het gebrek aan licht reduceert het gebruik van cosmetica mijnerzijds en dat is weder prettig voor een fluffy konijntje hier en daar en wellicht een handvol ratten.

Genoeg over mij. Hmm… Nee, helemaal niet genoeg over mij! Mij is de reden dat ik in Flitz kom! Wat de mannen van deze horeca-bash en -luv hebben met café De Stad, heb ik met café Flitz. Als je er maar vaak genoeg komt, krijg je je eerste drankje incluis knipoog gratuit en knallen ze je favoriete cd er al in voordat je goed en wel je bum op een houterig stoeltje aan een vergane tafel hebt geschoven. Het toeval wil dat mijn muzieksmaak overeen komt met die van het personeel in Flitz. U kent het wel, de hitjes van 2 decennia gelee. Ook wel Eighties genoemd.

Het gerucht gaat dat je van het bier in Flitz een stuk sneller tipsy raakt dan elders. Aan u om te beslissen of dit een voor- dan wel nadeel is. De wijn is in het algemeen nog maar net binnen te houden en in de cola-light heb ik nimmer prik weten te ontdekken. Maar tijdens het wachten aan de bar kan je wel een gratis lolly pakken. Na tien uur zijn ze wel vaak al op.

De wc’s zijn redelijk schoon, maar ze hebben er van die roze blokjes die je niet wilt ruiken als je maag niet meer over een rechte lijn zou kunnen lopen. En veeg nimmer je handen af aan de handdoeken. Die zijn net als de lampen sinds de Eighties niet meer schoongemaakt. En toch… Is het een van de leukste tenten van Nederland.

Lichtschuw? Mensenschuw? Melancholisch? Brak? Ga Flitzen!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.