De Knipoog

Gepost op August 20, 2003 door

Aan de Lange Jansstraat numero 28 zit restaurant De Knipoog. Het is een typisch ‘standaard’-restaurant met een gemiddelde uitstraling. Toch kon ik mij herinneren dat hier voor een goede prijs zeer goed gegeten kan worden. Vrijdag 15 augustus was het tijd om te kijken of dat nog steeds zo was.

Het eerste dat opvalt aan De Knipoog is dat het eigenlijk niet echt opvalt – je zou er zo langs lopen. De pui van concurrent De Kijker, een steenworp verderop, valt meer in het oog. Het interieur van De Knipoog is ook standaard eetcafé-achtig. Veel bruin met oudhollandsche blikken en reclame-dingen aan de muur. De drukte viel mee, dus mijn twee disgenoten en ik konden meteen aan de grote tafel in het midden plaatsnemen, die zo groot is dat er nauwelijks twee man naast elkaar kunnen zitten.

De bediening was vlot en aardig. Niet te netjes, niet te lomp. Eigenlijk niet veel op aan te merken. Het eten dan. De kaart is redelijk gevuld met een soort eetcafé ++ gerechten. De saté staat er natuurlijk op en de biefstuk met pepersaus. Verder stonden er ook wat meer exotische en gewaagde combi’s op. Ik ging voor de kalkoenfilet met mango in bosuiensaus en mozzarella. Dat zie je niet veel in eetcafés! Disgenoot O. nam maar weer eens de saté (binnenkort kan O. waarschijnlijk claimen elke versie van saté gegeten te hebben die de Utrechtse horeca te bieden heeft! En dat is ook wat waard!). Wat R. heeft genomen zou ik niet meer weten…

O ja, vooraf kregen we ook nog lekkere broodjes met een prima tapenade. Bij het eten kwam na de obligate biertjes nog een karaf droge witte huiswijn die soepel weg te drinken was. De patatjes en mayo waren ook precies zoals verwacht. Van mijn disgenoten heb ik geen geklaag gehoord en dat betekent in hun gevallen heel wat. De prijs viel ook mee, al ben ik het totaalbedrag vergeten, maar R. zal dit in de reactie wel plaatsen.

Je zou kunnen zeggen dat De Knipoog boven verwachting presteert. Je ziet een gemiddeld eetcafé van buiten maar van binnen blijk je op culinair gebied toch net even wat meer te krijgen voor je geld. De ambiance en bediening is adequaat. Het totaal is zeker niet slecht dus!

Johannes van Dam-stylee! Bekoek hier de rekening!

Ambiance: 7

Smaak: 8

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.