Sweetie

Gepost op July 1, 2003 door

Het was weer eens tijd om bij Sweetie te gaan eten. Sweetie is een Surinaams restaurant aan de Predikherenstraat. De zaak was slechts halfvol, dus we konden direct gaan zitten. Sweetie is vrij klein, maar er is niet beknibbeld op zitruimte. De sfeer is er gemoedelijk.

Al snel kwam een serveerster ons vragen wat we wilden drinken. Beetje verlegen maar erg vriendelijke dame. Toen we de bestelde biertjes kregen hadden we inmiddels een keuze gemaakt. Voor Oxy en mij een soepje vooraf (Saoto soep, dat is Javaanse kippesoep). Erg lekkere soep! Een andere aanrader is de Wantan-soep, jeweetwel, soep met deegballetjes gevuld met gehakt.

Als hoofdgerecht had ik de Moksi Meti speciaal, Oxy een bakkeljauw-schotel en Olaf de Gado-Gado. Oh man! Het was weer geweldig! Mijn overdadige portie vlees was mals, met een knapperig korstje en heerlijk van smaak. De anderen verzekerden me dat hun gerechten even goed waren. Ik moet hier nog even benadrukken dat de porties erg groot zijn. Ik heb nog maar zelden meegemaakt dat Oxy niet andermans restjes opat, laat staan dat ie z’n eigen portie niet op kon! De bijgeleverde nasi is alleen al het waard om bij Sweetie te gaan eten: heerlijke donkerbruine gebakken rijst! Hmm!

Een andere (mannelijke) ober kwam ons (na de koffie natuurlijk) de rekening brengen. Hij wist zich ons nog te herinneren van de vorige keren dat we hier waren, zelfs dat we bijna elke keer dat we er komen andere gerechten eten! (meeste mensen schijnen elke keer hetzelfde te eten). We hebben geloof ik indruk gemaakt! Daarna was het weer schrikken van de rekening: zo laag! Waar kun je tegenwoordig nou nog met 3 personen voor een kleine 60 euro TOTAAL eten? Ik weet het niet!

Er kan geen andere conclusie zijn: Eten bij Sweetie is in alle opzichten een aanrader! Ik ben er zeker van dat ik er nog vaak kom.

Ambiance: 7.5

Smaak: 8,5

Bediening: 8

Prijs/kwaliteit: 9

Reacties (2)

 

  1. Essie says:

    Je kan bij de Vietnamees op de Voorstraat met meer mensen voor nóg minder geld heeeeeeel lekker eten!

  2. essie says:

    Je kan bij de Vietnamees op de Voorstraat met nog meer mensen voor nog minder geld heeeeel lekker eten!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.