Proeverij Goos (second opinion)

Gepost op July 24, 2003 door

Na wat biertjes op het terras van cafe Flater – een tent waar ik nu toch echt te oud voor ben geworden, kwam ik vandaag achter – besloten B., O. en ik naar Proeverij Goos aan de Zakkendragerssteeg te gaan. Bij Goos serveert men alleen gerechten ter grootte van een voorgerecht en alles kost 7 uiro 50. Een soort tapas xl, dus.

Heeft u honger? Sla dan het volgende stukje even over. We bestelden gemarineerde tonijn, salade met kip, brie, meloen en walnoten, salade met couscous en groenten, tournedos maie galante, mediterrane stoofschotel met rundvlees en perzik, zeetongfilet en, waarom ook niet, twee bakjes patat – een met aiolie en een met mayonaise.

Alles was, zoals de kok al had voorspeld, ‘lekkerlekker’. Zelfs zo lekker dat we nog maar een fles wijn bestelden en drie bonusgerechten uitzochten: het soeptrio (goede naam voor een band!), de lamskoteletten en de gebraden kipreepjes met krabvlees. Vooral de drie soepjes waren bijzonder smakelijk. De kok vertelde ons dat de briesoep zijn favoriet was, vooral als hij de avond ervoor ‘flink gezopen’ had. Daarna ging hij op geheel eigen wijze in op de receptuur van zijn gerechten in het algemeen en die van het leven in het bijzonder. Niet iedereen stelt zo’n familiaire houding op prijs, maar ik vond het wel verfrissend in vergelijking met de standaard knipmes-bediening in andere restaurants.

De hond Goos, naar wie het restaurant is vernoemd, was gelukkig in geen velden of wegen te bekennen. Want, beste mensen: honden en kinderen horen niet in het cafe of restaurant!

De rekening bedroeg een schrikbarende 122 uiro en werd geserveerd met kaneelkussentjes, hetgeen ons deed mijmeren over lang vervlogen tijden toen het leven louter leek te bestaan uit snoepen en spelen. Niet zo verwonderlijk dus dat we daarna naar cafe De Stad gingen om eens uitgebreid met de nieuwe flipperkast te spelen.

Johannes van Dam-stylee! Bekoek hier de rekening!

Ambiance: 7,5

Smaak: 8

Bediening: 7,5

Prijs/kwaliteit: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.