Oude Pothuys

Gepost op July 17, 2003 door

Na het nuttigen van een paar Duitse WeissBieren op het terras van cafe De Stad moest er ook nog gegeten worden. En natuurlijk moest dat buiten gebeuren, vanwege het lekkere weer. Dus wij op weg naar ‘t Oude Pothuys, gelegen aan de Oude Gracht nummertje 279, aan de kant van Tivoli, maar nog 1 brug verder van het centrum. Er was nog een mooi tafeltje voor ons vrij en de zon scheen.

Even iets meer over deze tent die in de kelder van een hoekhuis zit. Dit hoekhuis was van 1621 tot in de achttiendee eeuw een brouwerij genaamd De Rooster. Dat zijn altijd goede dingen om te weten. Nu is het dus een muziekcafe, wat inhoudt dat er een klein podiumpje is, en een brakke geluidsinstallatie, en dat er geregeld bandjes optreden. Je kunt er gelukkig ook eten, zowel binnen als buiten aan de gracht – dat laatste vermoedelijk alleen bij goed weer. Denk bij het eten aan een eetcafe met een geinige kaart.

Ik koos voor de maaltijdsalade gorgonzola, T. had een Italiaanse quiche, en M. een Franse kaasfondue. De ietwat wazige maar sympathieke serveersters kwamen vrij snel met ons eten aanzetten. Bij een maaltijdsalade denk ik zelf altijd aan een goed gevulde salade met pasta of rijst of zo, maar tegenwoordig is het toch gewoon veel blaadjes sla met wat ingredienten. In ieder geval waren de blokjes gorgonzola voldoende en lekker, de beschaafde dressing ook, en waren er zowaar nog wat stukjes walnoot en cashewnoot tussen de blaadjes te vinden. De lekkere warme olijven-ciabatta maakte dat de boel toch nog voldoende was en het smaakte gewoon oke allemaal.

De quiche van T. was ook prima, al had-ie wel wat meer kruiden mogen hebben, klein beetje laf dus. De saus bij de frietjes was lekker, een soort remouladesausje die u vast wel van de FEBO-remouladeburgers kent. M. was dit keer de koning met z’n Franse kaasfondue. We mochten gelukkig met hem meeeten en het smaakte prima! De kaasfondue is ook nog in een andere variant te krijgen – als ik me niet vergis is dat de Italiaanse versie.

De rekening was met z’n drieen ongever 60 euro, inclusief biertjes/wijntjes en koffie plus een cognac na. Prima te doen dus. De koffie liet wel lang op zich wachten, maar dat kwam volgens de serveerster omdat op onverklaarbare wijze de cognacglazen nogal eens kwijtraakten. Ik vermoed dat dit iets met het spook van de bierbrouwerij te maken heeft, maar zeker weten doen we het niet.

Ambiance: 7

Smaak: 6,5

Bediening: 6,5

Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.