Nieuw China

Gepost op July 30, 2003 door

Er zijn heel veel Chinezen op de wereld. Ze zijn slim, want ze passen zich overal aan. Zo ook in Nederland… ‘Lekkel veel saus’ is doorgaans het motto in het Nederlandsche, wat de kwaliteit meestal niet ten goede komt. Het eten is daardoor bijna geheel vernederlandscht. Het is dan ook niet voor niets dat je aan de Spaanse Costa’s elke dag bami, nasi en saté als Nederlandsche daghap krijgt aangeboden in het lokale Hollandse Café.

Maar hoe was het dan in het Utrechtse? Nieuw China was onderwerp van de vrimibo-keuring. Na wat biertjes (Affligem in mijn geval) op de nuchtere maag in Café De Stad was ik in een blijde en enigszins luidruchtige bui terecht gekomen, waardoor mijn recensie niet al te negatief uit kon vallen. Tel daarbij op dat deze culinaire recensie achteraf wordt gemaakt en ik zwaar onder de indruk ben van de site en het kan al helemaal niet meer stuk. Ik zou de tip willen meegeven: boxen hard aan en geniet mee van de beste Chinese Elevator Music ever 🙂

We waren met zijn zevenen en besloten om twee verschillende rijsttafels te nemen voor in totaal zes personen. Dat komt omdat de porties altijd zo fucking groot zijn. Heb ik meteen het tweede geheim van het succes van de Chinees in Nederland weggegeven: de enorme hoeveelheden!

De rijsttafels dan maar… O. en M. namen samen (hoe romantisch) de Indische rijsttafel met Daging Kerry, Daging Roedjak, Daging Smoor, Indische saté, Ajam Pedis, Sajor Lodeh, Telor Bali, Gado Gado, Kroepoek, Seroendeng, Kentang, Pisang Goreng en Nasi Koening. B., M., M2., R. en ondergetekende namen de Rijsttafel Oriënt(Chinees-Indisch) met vooraf Springrolls, Wan Tan-soep en kroepoek en als hoofdgerechten Cha Siu (zoet geroosterd vlees), Cho Ku Kai, Ajam Pedis, Daging goreng ketjap en Indische saté. Het geheel smaakte goed en sommmige gerechten waren zowaar lekker pittig. Nieuw China is beter dan de standaard-Chinees.

Ik zeg: meer dan de moeite waard als je in de buurt woont of als je relaxed aangeschoten de kroeg uit komt voor een happie eten!

Ambiance: 6
Smaak: 7
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 8
(die hoeveelheid toch!)

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.