Het Nachtrestaurant

Gepost op July 14, 2003 door

Pomtiedom… Het Nachtrestaurant… Wat zal ik daar eens over vertellen? Ik zat er gisteravond op het terras. Het uitzicht over de Oude Gracht richting het stadhuis en de Dom was fraai. In tegenstelling tot wat de titel van dit potsje doet vermoeden, was het nog maar net avond. De zon scheen op mijn kop en er dreven gezellige baby-eendjes langs, afgewisseld met lege drinkyoghurtpakken en motorbootjes met mensen erin wier IQ de maximumsnelheid van hun bootjes niet overschreed.

In het Nachtrestaurant (gevestigd onder De Winkel Van Sinkel) eet men ‘mediterrane tapas’. Ik was er al een keer of drie geweest en de eerste keer was ik zeer te spreken over het gebodene. Maar het lijkt wel of het eten daar bij elk bezoek een streepje minder lekker wordt. Gisteren had ik, dankzij de ovenheerlijke tosti van cafe De Stad, ‘niet zoveel honger’ (om Remment maar eens te citeren), dus verorberde ik er alleen de knoflookkip, een aardappelsalade, champignons gevuld met kaas, een spinaziesalade met pecannoten/geitenkaas en Turks brood met aiolie. Lekker hoor, vooral de aiolie en de champignons. Alleen de spinaziesalade had nogal te lijden onder een laffe dressing (‘Ober, er zit een haar in mijn salade!’ ‘Dat is de hairdressing, mijnheer!’), zeker in vergelijking met vorige keren, zo merkte ook mijn disgenote S. op.

Opmerkelijk: alle bestelde tapas werden ook daadwerkelijk afgeleverd. Tip: verlaat het terras niet via de wrakke trap maar door de fraaie middeleeuwse tunnel (richting Ganzenmarkt). Conclusie: we gaan er nog eens heen. Waarom ook niet?

Ambiance: 8

Smaak: 7.5

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.