El Mundo

Gepost op July 5, 2003 door

Naar mijn weten is El Mundo de eerste echte Tapasbar in Utrecht. Lange tijd kon je er alleen terecht als je meteen om 18.00 binnen kwam zetten. Reserveren kan pas vanaf vijf personen. Minpuntje. Maar volgens mij geldt dit voor elke tapasbar, in ieder geval die in Utrecht.

Het eten in El Mundo was lange tijd erg lekker en goedkoop. Naarmate de tent populairder werd, stegen de prijzen. De komst van de euro verergerde dit. De bediening is goed genoeg. Niet meer en niet minder (wees wel altijd aardig tegen de Macedonische ober, want een kennis van mij. Je herkent hem aan zijn Slavische uiterlijk. Hij is dan ook het enige mediterrane verschijnsel in de tent). Standaard worden er twee bestelde tapas vergeten door de bediening. Maar ook dit is inherent aan het verschijnsel tapasbar.

Waar El Mundo wel in uitblinkt is het heerlijke fameuze superlekkere krabvlees met dille-limoen-mayo. Toppertje! Heerlijk op het brood waar rode(!) kruidenboter en tapenade of ailoli bijgeleverd wordt. Het brood zelf is niet om over naar huis te schrijven. Maar krabvlees maakt alles lekker. De portie was groter dan ik me herinner, een aangename verrassing in een wereld waar de porties eigenlijk alleen maar kleiner worden. Volgens vriendinnetje M. was de prijs wel verdubbeld. Maar dan heb je ook wat! Krabvlees!

De Salade El Mundo viel dan wel weer tegen. Bestond deze ooit uit veel groen, kaas en een heerlijke mosterdressing, dit keer werd ik verrast door een bak met spekjes, blauwe kaas en een slablaadje. Niet iets waar een chick die salade bestelt op zit te wachten. Ook niet stiekem. Vriendinnetje M. had een vegetarische ovenschotel. Veel kaas dus altijd goed. De patatas bravas waren nogal stevig maar de pittige saus was lekker. De prijs was maar 20 euro voor ons tweeen (wereldse salade, brood, krabvlees, vegetarische schotel, patatas bravas). Geen topkwaliteit maar ach, voor 20 euro moet je ook niet zeiken.

Ambiance: 6.5
Smaak: 7
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.