De Steeg

Gepost op July 25, 2003 door

Cafe De Steeg zit inderdaad in een steeg, namelijk de Drieharingenstraat. En de in-/uitgang is ook een soort van steeg, waar precies 1 persoon tegelijk doorheen kan. Toepasselijke naam dus.

De Steeg is wat je noemt een typisch gezellig donkerbruin studenten(eet-)cafe, van het type waar je ‘tijdens de gekkigheid potjes bier bestelt’ en de kans dat het damespubliek Roos, Merel of Fleur heet toch wel dicht bij de 90 procent ligt. Bij binnenkomst moesten we eerst even wachten op een tafeltje, want het was vol. Onze naam werd netjes op een wachtlijst geschreven. Na vijf minuten kwamen er drie tafeltjes vrij, maar dit was voor het personeel geen reden om actie te ondernemen. Na rustig ons biertje opgedronken te hebben, gingen we zelf maar om een tafeltje vragen.

De kaart van De Steeg is een mooi voorbeeld van de euro-inflatie in de horeca. Waar je twee jaar geleden in een studenten-eetcafe nog voor 12 gulden kon eten, wordt er nu reclame gemaakt met het feit dat je voor iets minder dan 10 euro al een hoofdgerecht kunt bestellen. Tja, zo gaan die dingen tegenwoordig. De kaart bestaat uit de standaard studentenhappen als sate, biefstuk, een weekhap en een maaltijdsalade. Verder zijn er nog wat vegetarische en visgerechten. Al met al helemaal niet slecht, genoeg keus in ieder geval.

De inrichting is zoals gezegd bruin, hetgeen inhoudt dat het allemaal nogal donker is: kleine tafeltjes op een soort podium, en aan de discolampen en gigantische speakers (die de hele avond arrenbie-hits uitspuugden) te zien wordt het podium tijdens de ‘gekkigheid’ ook gebruikt als dansvloer.

Nadat we na twintig minuten nog niemand aan ons tafeltje hadden gezien, en ons tweede biertje alweer een tijdje op was, ging M. maar even naar de bar om toch iemand aan ons tafeltje te krijgen, zodat we nog voor sluitingstijd konden eten. Onze conclusie was dat 1 meisje haar best deed om iedereen goed te helpen, maar haar (studenten)collega’s niet zoveel zin hadden om aan het werk te gaan. Misschien hoort dat bij het prijssegment? In ieder geval konden we nu bestellen!

Ik koos voor de sate met verse kroepoek en atjar (‘Al zeven jaar de nummer 1 in Utrecht!’), M. voor Eddy’s Adventure: groenten met biefstukreepjes uit de wok, overgoten met een pittig sausje. Alle gerechten worden geserveerd met lekker gekruide patatjes, mayo en wat salade. Het eten werd vrij vlot geserveerd, en was prima. Geen uitschieter, maar ook helemaal niet slecht. Hoe noemen we dat ook alweer? O ja, prima te doen. Verder is er niet veel over te vertellen. De hoeveelheden zijn acceptabel, al zal een grote eter het misschien net iets te weinig vinden. Wij waren in ieder geval tevreden. Maar dat komt misschien ook door de stokbroodjes die we vooraf hadden besteld. Volgens M. worden de hoeveelheden wel elke keer iets minder.

Al met al waren we in totaal iets van 25 euro kwijt. Dat was voor een paar biertjes, stokbrood met kruidenboter vooraf, en twee hoofdgerechten. Dat zijn inderdaad vriendelijke prijzen, en het eten was goed. Je moet wel tegen zo’n donkerbruine studentenkroeg-atmosfeer kunnen, maar dat is soms juist wel weer leuk.

Ambiance: 6
Smaak: 7
Bediening: 5
Prijs/kwaliteit: 7,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.