Bagels & Zo

Gepost op July 21, 2003 door

Sinds een tijdje zit er zowaar een echte bagelshop in Utrecht. Bagels & Zo is gelegen aan de Nachtegaalstraat nummertje 70, ongeveer schuin tegenover de Albert Heijn. Het is wel duidelijk dat de wijk Wittevrouwen vlakbij is, aangezien er nogal veel traiteurs en new-age achtige shops in deze straat zitten. Daar past deze tent ook prima tussen, met zijn prikbord vol aankondigingen van tantrische yoga- en Tibetaanse schalengeluidstherapie-workshops.

Buiten staan twee tafeltjes zodat je als je geluk hebt en de zon schijnt ook nog lekker langs het fietspad in het zonnetje kan bagelen. Binnen zien we een geinig, licht en houten interieur. De kaart is goed: veel verschillende soorten bagels, zoals wit, bruin, meergranen en zelfs spinazie-met-nogwat-bagels. Het beleg is ook allemaal prima verzorgd, van basics tot scrambled egg. Daarnaast kun je bijbehorende drankjes zoals vruchtensapjes, koffie en thee (ook in ultragrote slubberbakken voor de dames) en vruchten(milk)shakes krijgen. Vooral de shakes zijn een aanrader. En dan zijn er nog zoete extraatjes als muffins en brownies. Goed en uitgebreid dus.

Het smaakt ook allemaal prima, al kan de bagel met geitenkaas best wel wat minder geitenkaas gebruiken – zo’n hele homp is vaak iets te veel van het goede. Wat niet zo best is: het personeel. De eigenaar kan het beste gewoon al het (studenten?)personeel eruit flikkeren en 1 hardwerkend en efficient personeelslid in dienst nemen. Bestellingen worden opgenomen door mevrouw 1, afgehandeld door mevrouw 2 en 3, deel 1 van de bestelling wordt door mevrouw 4 bezorgd, mevrouw 2 komt vragen of we wat willen eten, mevrouw 1 komt vervolgens na 30 minuten met deel 2 van de bestelling. En dat gebeurt dus consequent elke keer als we er eten, geen toevalstreffer helaas.

Kortom: de kaart is goed en uitgebreid, de bagels en drankjes zijn prima, de bediening is welwillend maar bedroevend. Als je niet gestressed bent prima om te onbijten/lunchen, als je niet tegen lang wachten en chaos in de bediening kunt: niet naartoe gaan.

Ambiance: 7
Smaak: 7,5
Bediening: 5
Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.