Zindering

Gepost op June 16, 2003 door

Het bluesfestival wisten we vrijdag te ontlopen door naar de presentatie van de eerste 12″ van Flyin’ high records te gaan. Deze werd gehouden in Zindering, het nieuwe restaurant op de eerste verdieping van de stadsschouwburg. Word ik van de benedenverdieping van dit gebouw altijd depressief, dit was andere koek (different cake): Zindering is gevestigd in een prachtige grote en open ruimte.

Helaas zorgt de inrichting niet echt voor een zindering: in een poging om hip te doen is die wat hoekig en kil geworden. De overdadige belichting hielp ook al niet mede met het creeren van gezellie-heid. Gelukkig draaiden de dj’s van het mfp collective warme klanken en was de temperatuur zowel binnen als op het balkon aangenaam, zodat het Jupiler-bier (Argh! Jupiler!) soepel naar binnen gleed.

Het balkon! De main feature van Zindering. Breed en diep en met een prachtig uitzicht op de monumentale plataan Lukas op de hoek van het Lucasbolwerk, die het vanaf medio 2005 zwaar te verduren krijgt omdat er een parkeergarage onder zijn wortels wordt gebouwd. Voorlopige conclusie over Zindering: er zit van alles in, maar er wordt te weinig uitgehaald. (Het lijkt mijn eigen leven wel, om Freek de Jonge maar eens te citeren.) Binnenkort zal ik er eens ‘een hapje’ gaan ‘eten’, want het is tenslotte hoofdzakelijk een restaurant.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.