De Bastaard

Gepost op June 10, 2003 door

Theatercafe De Bastaard ligt verstopt in een straatje achter de Voorstraat (Jansveld 17) en is de favoriete hang-out van theaterschoolstudenten en een aantal Utrechtse schrijvers (Jack Nouws, Ronald Giphart en een hoop would-be schrijvers die wel al een attitude hebben). Afgelopen zaterdag ben ik daar wat gaan drinken met vriendinnetje B., de ontdekster van Harry Potter in Nederland en tevens charmante verkoopster in de Utrechtse kinderboekhandel.

Enfin. De Bastaard. Ja, je daar bezatten is prijzig, maar waar niet? De rose’tjes zijn daarentegen wel lekker, net als de tosti’s (met mosterd en curry), die de barmannen wel eens vergeten uit het tosti-apparaat te halen, hetgeen een gezellige geur doch verdrietige maag tot gevolg heeft. De eigenaar houdt niet zo van ‘die nieuwe troep’, dus er zijn weinig likeurtjes en geen Breezers te koop. Wel veel soorten sterke drank, waar ik me zelden aan waag.

Wat me brengt op het volgende: de wc’s. Heb de wc’s een aantal keer goed bestudeerd terwijl ik de ingenomen drankjes retourneerde aan Moeder Aarde. De toiletten zijn schoon en hebben zo’n geinig plastic hoesje dat je kan laten ronddraaien als u het soort van schoon wilt hebben voor uw achterste. Maak hier geen gebruik van wanneer er al genoeg draait in uw hoofd en maag. Kotsen in de tuin zou zonde zijn, want deze is pas gerenoveerd. Het ziet er beter uit en is ruimer, al had de vorige tuin met zijn begroeiingen meer charme.

Het barpersoneel is gezellig. Helaas hebben ze een te vrije hand in wat ze draaien. ‘s Avonds is dit nog wel te handelen, maar ‘s middags wil er wel eens experimentele jazz ten gehore gebracht worden, wat dan weer minder is. Zeker wanneer een bepaalde bardame boven de muziek uit gaat zingen. Dit alleen voor de liefhebbers, de rest gaat verder weg zitten. Poolen is ook mogelijk. Maar dan wel ‘s middags, anders kom je nooit meer aan de beurt. Tegenover de bar kunt u zitten in de aangename hangzithoekjes. Helaas komen daar mensen bijzitten als je plek overlaat. Smoesjes werken slechts bij de eerste twee bezoekers die het vriendelijk vragen.

Kortom, aan te raden dus, De Bastaard. Zeker ‘s middags op een zonnige dag. Als het ‘s avonds druk is wil er wel eens een arrogante vibe hangen en dan kunt u maar beter naar cafe Flitz, waar het geregeld vrij leeg is.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.