Antilliaanse broodjeskar Antia

Gepost op June 3, 2003 door

Talloze malen geweest, nog nooit bezongen. Hier komt het.

Eene flinke wandeling was het (Hoe warm het was en Hoe ver!) maar struinend, dan wel banjerend of zelfs flanerend langs dezer steedse schoone grachten, was dat nauwelijks een probleem.

Van ver konden we al zien of hij er stond of niet, op de Bezembrug. Op maandag bijvoorbeeld niet, en soms willekeurig opeens een paar dagen achter elkaar niet. Je kon achteraf niet zien of hij op vakantie was geweest, want Lando’s vrolijke gelaat is altijd even bruin.

Met brede grijns vraagt hij wat hij vandaag voor je mag klaarmaken: Pistolet Rund misschien, of Lam? Of wellicht een italiaanse bol Surimi Garnalen (een favoriet)? Met pepers? Als je daarop ja zegt, kan je maar beter van heet houden. Tranen met tuiten en zweet biggelend van het voorhoofd, smullerina! De ochtend erop spijt, maar een kniesoor die daarop let.

Goed, het is wat duurder dan het gemiddelde lunchbroodje, maar de consensus is dat het die extra uiro meer dan waard is. Knorrende maag op de Oudegracht? Bezembrug, vlak bij Broese en het stadhuis: Tropische broodjes van Antia.

Ambiance: 8

Smaak: 9

Bediening: 8

Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.