Terang

Gepost op May 29, 2003 door

Op een mooie en zonnige avond word je als het ware vanzelf naar de Oude Gracht gezogen om daar, op een terras voor een van de vele werfkelders, te genieten van een overheerlijke maaltijd. (Deze zin komt uit een VVV-folder.) Zo ook gisteren. Bij Indonesisch/Thais restaurant Terang (dat is Thais voor ‘terras’) was nog een tafeltje vrij.

Mijn disgenote A. en ik kozen voor Thais. De geserveerde hoeveelheden bleken bij Terang echter nogal Hollands te zijn, zodat we reeds na een selectie voorgerechten klem zaten als een deur van de woningbouwvereniging voor renovatie. Toch at ik daarna nog een niet mieterig gekruide gebakken vis met rijst. A. nuttigde intussen biefstukreepjes met broccoli en mihoen. Af en toe kwamen er wat eenden langsdrijven, afgewisseld met een leeg drinkyoghurtpak. De zeer gedienstige bediening (uit een andere cultuur) rende in traditioneel gewaad het drakenvuur uit de moderne sneakers om ons te behagen. Het was een mooie en zonnige avond.

En heeft het gesmaakt? Wel, het was lekker, maar dan wel een beetje in een van-dik-hout-zaagt-men-planken-stylee. Bij Little Siam in mijn eigen Rivierenwijk zijn de smaken iets verfijnder, maar daar heb je dan weer geen gracht, en zo is het altijd wat.

50 uiro achtergelaten – toe maar weer. Via Uitspanning Boslust, waar de immer spannend-chagrijnige serveerster mij een geurig kopje koffie serveerde en kater Fritz helaas in geen velden of wegen te bekennen was, belandde ik uiteindelijk in cafe De Stad. Nogal een omweg ja, maar ach, is niet het hele leven een omweg naar de Dood? Smakelijk eten!

Ambiance: 8

Smaak: 7

Bediening: 8

Prijs/kwaliteit: 6

Reacties (2)

 

  1. Anonymous says:

    alleen jammer dat de buren in de straat dagelijks last hebben van de cafebezoekers. Tot na twaalf uur zijn de mensen te horen, en extra luidruchtig na sluitingstijd. Helaas worden er regelmatig fietsen beschadigd, tegen muren geplast en (echt waar) belletje getrokken. Een cafe moet kunnen maar wel hand in hand met de buurt!

  2. Birgit says:

    Eén keer hier gegeten, noooooit weer! Wat er op m'n bord lag, was een bergje AH-mihoen met drie stukjes kip. De garnering (die driekwart van m'n bord besloeg) bestond uit een afgehakte paprikatop die helemaal bruin was geworden en een soort 'kunstig' gesneden stuk ui. Al met al misschien 3 euro waard, maar dna komt de rekening…

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.